Seal the deal! Zo bepaal je je financiële waarde

Dít moet je weten als je gaat onderhandelen

Miley Cyrus Performs Live In Melbourne
Scott BarbourGetty Images

Wat ben jij waard, better yet: wat is jouw waarde in de arbeidsmarkt? Een relevante vraag als je als newbie de studiebank inruilt voor het werkende leven of over wil stappen naar een andere functie of als je een nieuwe uitdaging aangaat: het ondernemerschap. Als starter weet je nog niet zo goed wat je waard bent. En als je lang werkt in dezelfde rol of omgeving, weet je vaak niet meer wat je (meer)waarde is. De automatische piloot is aan het werk. Eye-opener: vaak kan je, dan ook nog, veel meer dan je denkt.

Ga je binnenkort in gesprek over je salaris of, in het geval van freelancers, uurprijs of dagtarief? Dan is het handig om te weten wat je waard bent. Glamour deed het voorwerk, presenteert de factoren die jouw financiële waarde bepalen. Thank us later!

Factoren die jouw financiële waarde bepalen

In het geval van een nieuwe baan, volg de CAO en kijk hoeveel iemand voor dezelfde functie wordt betaald. Ga daar tijdens de onderhandeling altijd boven zitten. Je bent als het goed is uitgenodigd omdat ze geïnteresseerd zijn in jou (en jouw kunnen). Durf hoog in te zetten. Je kan altijd nog naar beneden en niet meer omhoog. Althans, niet de eerste periode.

Ervaring maakt het verschil

Voordat je om de tafel gaat, ga na hoeveel jaar ervaring je hebt. En wat de kwaliteit van deze ervaring is, ten opzichte van de nieuwe baan of klus. Je bijbaan als caissière in de buurtsuper is niet relevant, als je in de race bent voor een startende HR-functie. Maar je vrijwillige schrijfwerk voor de plaatselijke krant wél op het moment dat je solliciteert naar de job van junior redacteur bij een nieuwssite. Dit gegeven is het startpunt.

Voor de freelancers onder ons, als je dit lastig vindt om te bepalen, kun je het toetsen door bijvoorbeeld een mini-klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. Als je je opdrachtgevers ook zo ver krijgt om een recommendation op je LinkedIn-profiel te plaatsen is het cirkeltje rond.

P.S. in het geval van een functioneringsgesprek waarin salarisverhoging aanbod komt, zorg dat je op een rijtje hebt wat je binnen het bedrijf hebt bewerkstelligd. Wat je meerwaarde is geweest, tot nu toe. En: weet wat je in de toekomst voor het bedrijf wil betekenen.

Blijf in jezelf investeren

Dát is de beste investering ooit! Bijscholing is key: volg een opleiding of cursus, je krijgt er nieuwe kennis én energie voor terug. Plus: je bent zekerder van je zaak bij een volgende onderhandeling. Ook kan het zo zijn dat het bedrijf de meerwaarde inziet van de opleiding of cursus en deze voor je betaalt. Dat is helemaal mooi meegenomen. Voor ZZP'ers is deze kostenpost aftrekbaar, ook chill.

'Bijscholing is key'

Ben je bijvoorbeeld copywriter, volg dan een cursus social media, zodat je ook de socials van je opdrachtgevers kunt inrichten en managen.

Ontdek je talenten

De tijd dat iemand maar in een ding heel goed hoefde te zijn, is gewoon voorbij. Veel banen die er nu zijn, kunnen in de (nabije) toekomst vervangen worden door kunstmatige intelligentie, denk aan: zelfrijdende auto's (die taxi-chauffeurs mogelijk werkloos maakt). Je waardebepaling is in die zin afhankelijk van hoeveel je kan. En hoe flexibel je bent! Je moet natuurlijk ook meerdere dingen willen doen... Het hebben van een bredere skills set maakt je all-round. Breder inzetbaar en - wie weet - onmisbaar. En daarom kan je ook een hoger salaris of tarief kunt vragen. Je doet meer, bent van grotere waarde voor het bedrijf. Score!


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk