Herkenbare dingen die je vroeger heel cool vond om te doen

Inmiddels weten we beter...

Britney Spears
Scott GriesGetty Images

Weet je nog, in de zero's... toen je op de middelbare school zat en eigenlijk maar één doel in het leven had: cool zijn. Het gevolg daarvan was dat je precies hetzelfde deed alle andere middelbare scholieren. Vonden we stoer. Inmiddels weten we wel beter.

Hieronder alle dingen die we vroeger deden en waardoor we ons echt de shit voelden. Welke kun jij afstrepen?

In MSN-taal typen

WeEt jUh ut nOg? Vroeger op MSN typte je niet in het Nederlands. Nee nee, je schreef in MSN-taal. Denk aan hoofdletters, de ‘e’ die vervangen wordt door ‘uh’ en de ‘y’ in plaats van ‘ij’. Zo kreeg je al gauw zinnen als ‘Heej sChatJuhhh, alles Goeewd?’. Hoe raarder, hoe meer je erbij hoorde.

Snoepjes jatten bij Kruidvat

Je hebt twee soorten tieners: tieners die stiekem snoepjes in hun mond stoppen wanneer ze in Kruidvat zijn en tieners die te bang zijn om snoepjes te jatten, maar eigenlijk wel graag zo'n snoepje willen. Hoorde je bij die tweede categorie (net als ik), dan daalde je cool-factor wel een beetje.

Op feestvakantie naar Renesse

Er was maar één plek waar je naartoe kon als je voor het eerst met je vrienden op feestvakantie wilde, en dat was Renesse. Iedereen die terugkwam met wilde verhalen (iets met je eerste vakantieliefde en een tent), steeg meteen in coolness.

Energiedrank van 30 cent

Redbull was extreem cool. Maar kom op, als tiener kun je dat toch niet betalen? In plaats daarvan waren we tevreden met blikjes energiedrink, die je voor 30 cent bij de supermarkt of drogist kon halen - het liefst met een frikandelbroodje. Inmiddels weten we dat deze drankjes allesbehalve cool zijn - ze blijken bizar slecht voor je gezondheid te zijn.

Bourjois make-up

De meeste mensen gebruikten Miss Sporty, maar als je make-up van Bourjois in je stash had, was je praktisch de NikkieTutorials van de school. In tegenstelling tot Nikkie de Jager gebruikte je echter al-tijd de verkeerde foundation (lees: drie tinten te donker).

Bourjois make-up
Bourjois

Bacardi Breezer

Toen je voor het eerst uitging, liet je anderen (die wél oud genoeg waren om te drinken) altijd drank voor je halen. Als we 'drank' zeggen, dan bedoelen we het meeste-op-limonade-lijkende-drankje op de markt: een flesje Breezer. En drónken dat je dan werd. Later maakte je mixdrankjes met Passie (de goedkope variant van Passoa) of Safari en als je een 'classy' drankje wilde doen, koos je voor Canei.

Videotheek

In de tijd dat Netflix nog niet bestond en Videoland een videotheek was waar je films kon huren... Als jij en je vrienden een filmavond hielden, verzamelden jullie je zakgeld om voor een paar euro een film uit te zoeken in een videotheek. Daar zochten jullie dan meteen een overmatige hoeveelheid snacks uit. Dan voelde je je echt volwassen.

Foto's bewerken

Vergeet Facetune of Photoshop, vroeger bewerkten we onze foto's gewoon met Microsoft Paint. Het werd zelfs een trend om jezelf in Paint uit een foto te snijden en in een andere achtergrond te plakken (of die zelf te tekenen). Hallo nieuwe profielfoto op Hyves. En reken maar dat je veel Respect op je foto kreeg.

Shutter Shades

Kanye West droeg één keer een gekke bril in een videoclip en hoppa - alle tieners willen dezelfde accessoire. Wat ons bezielde om een plastic bril met horizontale strepen in plaats van glazen te dragen naar feestjes? Ask Kanye.

Kanye West met shutter shades in Stronger
YouTube

Webcam foto's en video's

Vroeger had je nog geen selfiecamera op je computer. In plaats daarvan gebruikte je een webcam. Je hield eindeloze fotoshoots met de 'grappige' filters die je kon gebruiken (ken je die waarop je hetzelfde beeld vier keer in verschillende kleuren ziet?). Wanneer je vrienden langskwamen, gingen jullie met z'n allen op Chatroulette (waar je altijd in een of andere gekke seksuele situatie terecht kwam).

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good