Dit zijn de best verkochte boeken van het afgelopen jaar

Welke heb jij al gelezen?

Woman in a Bikini
George RoseGetty Images

Écht ontspannen, doe je met een goed boek. Ook in 2019 is er heel wat afgelezen. Het Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft een top 100 uitgebracht met de best verkochte boeken van het afgelopen jaar. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een goed boek, of gewoon willen checken of jouw favoriet ertussen zit: dit zijn de twaalf bestsellers van 2019.

De Zeven Zussen - Lucinda Riley

De boekenreeks ‘De Zeven Zussen’ gaat over Maia, CeCe, Star, Tiggy, Bel, Ally en Electra, die allemaal geadopteerd zijn door dezelfde vader: Pa Salt. Als hun vader plotseling overlijdt, komen de zussen weer samen in hun ouderlijk huis, waar ze ieder een brief met een aanwijzing krijgen naar hun biologische afkomst. Iedere zus heeft een eigen verhaal waar liefde, verlies en geschiedenis een belangrijke rol in spelen.

Het eerste en best verkochte boek - genaamd De Zeven Zussen - draait om Maia. De brief van haar vader wijst haar naar Rio de Janeiro. In de eerste instantie is ze niet van plan om in te gaan op haar vaders verzoek om haar identiteit te ontdekken, maar een bericht van Zed Eszu verandert alles.

Grand Hotel Europa - Ilja Leonard Pfeijffer

Schrijver Ilja vertrekt naar Grand Hotel Europa, om hier een boek te schrijven over zijn ex-geliefde Clio. Hij denkt hierbij terug aan de eerste keer dat hij haar ontmoette, in de Italiaanse stad Genua. Ze maakte een onuitwisbare uitdruk op de schrijven. Samen reisden ze door Europa, met als doel het laatste schilderij van Caravaggio te vinden. In het heden duikt Ilja in de vele mysteries die Grand Hotel Europa met zich meebrengt.

De meeste mensen deugen - Rutger Bregman

De meeste mensen deugen geeft een nieuw inzicht op eeuwenoude aannames. Historicus Rutger Bregman gaat ‘terug in de tijd’ om oude vraagstukken opnieuw te beantwoorden. Hoe verklaren wij onze grootste misdaden? Kunnen mensen in-en-in slecht zijn, of zijn we diep vanbinnen allemaal goed? Rutger legt oude theorieën opnieuw onder de loep. Met nieuwe psychologische, economische, biologische en archeologische inzichten, laat de schrijver je op een andere manier naar situaties kijken.

De Zeven Zussen: Storm - Lucinda Riley

Storm, het tweede boek uit De Zeven Zussen-reeks, gaat over Ally. Ally is professioneel zeilster en heeft niet echt behoefte aan het ontleden van haar verleden. Maar als ze door een ongeluk gedwongen moet stoppen met zeilen, besluit ze de aanwijzingen van haar vader toch op te volgen. Dit brengt haar naar Noorwegen, waar ze verschillende mensen ontmoet met interessante verhalen. Anna, Jens, Pip en Karine… Wat is er met hen gebeurd en waar liggen de connecties? Ally gaat op onderzoek uit.

De Zeven Zussen: Maan - Lucinda Riley

Maan, het vijfde deel van De Zeven Zussen-reeks, gaat over Tiggy. Ze is haar hele leven al in gevecht met haar gezondheid. Ook zij kreeg een brief van haar vader, maar die was – anders dan die van haar zussen – heel duidelijk. Ze kreeg het verzoek om een specifiek persoon in het Spaanse Granada te gaan zoeken, maar besloot in eerste instantie om dat niet te doen. In plaats daarvan ging ze naar het Schotse landgoed van Charlie Kinnaird, om daar voor dieren te zorgen. In Schotland ontmoet ze de oude zigeuner Chilly, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar – net als haar vader – naar Granada. Hier ontmoet Tiggy haar gecompliceerde verleden en kan ze haar gaven ontwikkelen. Maar ze moet hier ook een onmogelijke keuze maken.

Façade - Esther Verhoef

Wanneer de pas gescheiden moeder Iris van der Steen voor een lange vakantie naar haar moeder in Portugal vertrekt, rijdt ze per ongeluk de knappe reiziger Mischa aan. Uit schuldgevoel geeft Iris hem een lift. Tijdens de lange autorit leren de twee elkaar goed kennen en dat resulteert zelfs in prille verliefdheid. Maar als Mischa plotseling verdwijnt, komt Iris erachter dat niets is wat het lijkt...

De Zeven Zussen: Schaduw - Lucinda Riley

Schaduw, het tweede boek van De Zeven Zussen-reeks, gaat over Star. Volgens de aanwijzingen van haar vader moet ze naar Londen, maar iets (beter gezegd: iemand) staat haar in de weg. Star leeft al jaren in de schaduw van CeCe, haar kleine zusje. Wanneer CeCe haar uiteindelijk naar Londen sleept, leert Star per toeval over Flora MacNichol, een onafhankelijke en geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde. Star besluit door haar om uit de schaduw van haar zusje te stappen en haar verleden te ontrafelen.

Rinkeldekink - Martine Bijl

Rinkeldekink gaat over het langdurige herstel dat schrijfster Martine Bijl doormaakte nadat zij een hersenbloeding kreeg. Eerst moest ze alles opnieuw leren in een revalidatieoord en daarna bracht ze maanden door in het ziekenhuis om van haar depressies af te komen. Het verhaal beschrijft hoe het is om het gevoel te hebben alsof je de controle over je eigen hoofd verliest en hoe Martine alledaagse dingen opnieuw leerde, vol moeilijke, pijnlijke en soms ook grappige momenten.

Otmars Zonen - Peter Buwalda

Ludwig Smit ontmoet Johan Tromp, een machtig persoon binnen Shell. Hij komt erachter dat deze man zijn biologische vader is, maar hij zwijgt daarover en loopt Isabelle Orthel, een onderzoeksjournalist gespecialiseerd in olie, tegen het lijf. In het boek bekijk je het verhaal niet alleen vanuit Ludwich, maar kruip je ook in de personages van Isabelle én Johan. Wat zullen zij met elkaar te maken hebben?

De Zeven Zussen - Parel - Lucinda Riley

Parel, het vierde deel van De Zeven Zussen, gaat over CeCe. CeCe voelt zich in de steek gelaten. Zij en haar zus Star hebben altijd een sterke band gehad, maar inmiddels voelt Cece meer afstand tussen hen twee. Wanhopig vliegt ze naar het Thaise Krabi, met als tip een zwart-wit foto en een naam: Kitty Mercer.

Grote Verwachtingen - Geert Mak

Vijftien jaar geleden schreef Geert MakIn Europa,’ een boek over de gruwelijke twintigste eeuw, waarin twee wereldoorlogen ons hebben gevormd. In zijn nieuwe werk Grote verwachtingen schrijft hij over de afgelopen twee decennia: hoe zijn stad Amsterdam veranderde in een plek voor massatoerisme en hoe zijn andere ‘thuis’ in Friesland juist achterblijft en omkomt in de stront. Hij beschrijft de invloed van de rampen die de afgelopen twintig jaar hebben plaatsgevonden, op een manier zoals wij het nog nooit bekeken hebben.

Laatste Weduwe - Karin Slaughter

Een onschuldige dag shoppen verandert in een ware hel, wanneer de dochter van Michelle Spivey ontvoerd wordt. De politie zet een zoekactie in gang, maar zonder succes. Wanneer de politieagenten Will Trent en Sara Linton een paar weken na de kidnapping op de geluiden van explosies afgaan, neemt ook hun situatie een onfraaie wending. Will moet undercover te werk gaan, waardoor hij de sinistere waarheid ontdekt.

Benieuwd naar de complete top 100? Lees hier boekrecensies van Glamour's boekenclub.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur