Dinner date? Dit zijn 5 insider tips om betaalbaar uit eten te gaan

Zónder dat je platzak wordt!

betaalbaar uiteten
Glamour

Geef maar toe: jij houdt er ook wel van om buiten de deur te eten: in een leuk restaurant (sure, dat het liefst), hip eetcafeetje of bij een doodgewone snackbar. Hoe vaak heb jij deze week al NIET thuis aan de eettafel (of op de bank) gegeten? Vooruit, die keer dat je bij je ouders mee at, mag je meetellen. Dat was immers ooit ook jouw thuis en de maaltijd kostte je nada, nopes.

Maargoed, die dinner dates: met je geliefde, vriendinnen of jezelf (en een goed boek of je favoriete serie), zijn een dure hobby. Hou maar 'es bij wat je op weekbasis aan dit soort eetuitjes spendt. Daar kan je je gezicht van trakteren op een facial en/of massage. Just sayin'.

Gelukkig zij er ook manieren om betaalbaarder uit eten te gaan, het moet wel leuk blijven.

Betaalbaar uit eten gaan, zo doe je dat:

Online aanbiedingen

Ergens tafelen met je verkering of beste vriend(in) mét korting, het kan. Dus jij kan trakteren! Check: SocialDeal of Het Laatste Tafeltje? Zelfs Groupon biedt ook dit soort aanbiedingen. Wel effe goed zoeken.

Goed om rekening mee te houden: meestal wordt de menukaart voor dit soort acties een klein beetje aangepast, waarbij er voor een aantal gerechten met een duurdere vlees- of vissoort een toeslag wordt gevraagd. Drinken is vaak niet bij de deal inbegrepen. Ook kan het zo zijn dat je vooraf een doorgegeven menu krijgt. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen uit drie voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.

What else? Je moet vooraf reserveren én je bon meenemen. Je 'voordeelbon' is overigens een beperkte tijd geldig (zes maanden tot een jaar). Gebruik dat ding dus op tijd.

Kies je dag

Restaurants zitten in weekenden vaak tjokvol (probeer maar eens zonder reservering een tafeltje bij je favoriete Thaise restaurant te scoren), maar doordeweeks is dat minder vaak het geval. Daarom bieden ze juíst op die dagen met regelmaat speciale acties aan.

Zo kun je bijvoorbeeld bij ketens als La Cubanita, Pata Negra en andere all-you-can-eat restaurants van zondag/maandag tot en met donderdag goedkoper eten dan op vrijdag en zaterdag. Dat scheelt soms wel €5 per persoon. Han-dig als je met je vriendinnenclub een etentje op de planning hebt staan. Ook 'gewone restaurants' hebben op die dagen vaak voordeligere menu’s of speciale acties, in de vorm van dagschotels of chef's specials. Slim kiezen op welke dag je uit eten gaat, kan dus een goede zet zijn voor je portemonnee.

P.S. restaurants in de grote steden hebben vaak happy hour. Als je bijvoorbeeld voor 18.00 uur komt eten, is het eten goedkoper. Perfect voor een snelle hap met je lievelingscollega!

Verjaardagskorting

Is het JOUW dag vandaag? Of is degene met wie je gaat eten weer een jaartje ouder geworden? Goed nieuws: ook dan kun je vaak goedkoop uit eten. Wie weet zelfs gratis! Met name de all you can eat-wokrestaurants bieden de mogelijkheid om de birthday babe gratis te laten eten. Er zit wel een catch achter: je moet meestal wel met minimaal vier betalende mensen gaan eten. Maar: als je met je homegirls gaat en je splitst de rekening door vijf, dan zijn jullie allemaal wat voordeliger uit. Wie weet zeggen ze wel dat ze voor jou, als jarige Jet, betalen. En kost het jou dus helemaal niets!

Kleine kanttekening: het kan zijn dat je alleen op een speciale dag mag komen. Wellicht niet op je echte verjaardag, ach boeiend. Lees daarvoor altijd goed de zogeheten spelregels van het betreffende restaurant. Alsnog onduidelijk? Bel dan gewoon.

Bewust eetkeuzes maken

Last but not least: bewust kiezen als je uit eten gaat. Wil je minderen met vlees eten? Dan kun je een keertje gaan voor een vegetarisch gerecht. Scheelt je toch een paar euro's. Of ga eens voor de dagschotel; die is vaak ook voordeliger. Wat ook kan, in plaats van een carpaccio (als voorgerecht), kiezen voor een mandje brood met kruidenboter. Of je slaat gewoon het hele voorgerecht over en je gaat juist voor een nagerecht (tiramisu for president!)? Dat er minimaal drie gangen op de kaart staan, wil niet zeggen dat je ook drie gangen moet eten. Take your pick!

Hetzelfde geldt voor drinken. Heb je een mooie aanbieding voor je eten gescoord? Dan kun je ervoor kiezen om die 'winst' niet uit te geven aan extra vino's.

Extra tip: 'volg' het restaurant op social media

Heb je een restaurant in de buurt waar je graag de deur plaat loopt: omdat de spaghetti so damn good is (en de obers er ook niet verkeerd uitzien)? Volg dit restaurant dan. Via Facebook, Instagram of een nieuwsbrief. Of door gewoon 'old school' af en toe op de website te checken. Grote kans dat je dan regelmatig een leuke aanbieding tegenkomt. Plus: zo ben je ook meteen op de hoogte van alle festiviteiten. Inside info is altijd goed!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk