5 hacks voor een geslaagde girls trip

Want, je hebt geen zin in verrassingen en al helemaal geen zin in drama!

Two young confident women standing outside
Rockie Nolan / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Staat er dit jaar een girls trip op het vakantieprogramma, in eigen land dan wel over de grens? Leuk man. Je ziet het vast al helemaal voor je: cocktails drinken bij het zwembad (of een rooftop bar), dansen en sjansen tot in de vroege uurtjes bij een strandtent (of in de club), beetje shoppen hier, beetje shoppen daar én heel veel lullen. Over jullie carrières, (soon to be) lovers, baby en botox dilemma's (wanneer begin je?), dromen en doelen in het leven; the works.

Lekker met de meiden!

Mood killer! Net als bij een relatie kan een vakantie een test zijn voor je vriendschap. Zorg ervoor dat jij en je vriendinnen een paar dingen 'afspreken', voordat het vliegtuig vertrekt. Om verrassingen en VOORAL drama te voorkomen. Hallo, 'tis vakantie!

#1 Budget en potten of tikkies uitdelen?

Zodra de tickets en de Airbnb (of het hotel) is geboekt, is het raadzaam om het budget voor dáár bespreekbaar te maken. Wat neemt iedereen aan zakcenten mee? Fijn als het 'te besteden vakantiebudget', ten behoeve van excursies en sunday brunches, enigszins overeenkomt. Anders ben jij straks degene die de laatste dag(en) alles moet voorschieten.

En dan, een zeer belangrijke vraag: hoe gaan jullie de gezamenlijke kosten, van taxi tot f&b, tackelen? 'Jezus wat duur.' 'Ik had een wijntje minder dan jullie, dus ik vind het niet eerlijk om de rekening gelijk te splitten.' Hier heeft niemand zin in. Dus: wordt er een pot gemaakt? Of schieten jullie om de beurt iets voor en worden er naderhand tikkies uitgedeeld? Onze tip: ga voor een pot! Lekker makkelijk, anders blijf je uitrekenen. En zodra de pot op is, dan leg je allemaal gewoon weer geld in.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

#2 Vakantieprogramma: geven en nemen

Omdat je in het dagelijks leven met elkaar hangt: luncht, shopt en uitgaat, betekent dit niet gelijk dat je altijd dezelfde dingen leuk vindt. Oké, jullie wilden allebei (of allemaal) graag naar de gekozen bestemming, maar misschien hebben jullie andere gedachten over de invulling van de vakantie...

De één wil een actieve vakantie, de ander wil graag relaxen op het strand (en soms iets cultureels doen). Check van te voren wat voor type vakantieganger iemand is en probeer zo veel mogelijk te combineren. Staat de ochtend in het teken van surfen (en verzuipen), dan kan je in de middag op de flamingo in het water dobberen, om vervolgens met de zonsondergang een cultureel ritueel bij te wonen. Geven en nemen it is!

#3 Wie doet wat, wie is waar goed in?

Vakantievoorpret is het allerleukst! Ben jij een ster in dé restaurantjes, (vintage) winkeltjes en de festiviteiten opzoeken? Doe het. En laat het navigeren van hotspot naar hotspot op jullie vakantieadres aan je best friend over. Zo zijn de taken eerlijk verdeeld.

P.S. met z'n vieren (of meer)? De groep in tweeën splitten kan ook, als het ene duo bijvoorbeeld wil uitslapen en het andere duo een yogales wil pakken in de ochtend.

#4 Just go with the holiday flow

Het kan zijn dat je thuis al een vakantieplanning hebt uitgestippeld en alle dagen bommetje vol zitten. Never. Do. It. Er kunnen immers onvoorziene omstandigheden zijn, zoals het weer. Of een vakantievriendje die *opeens* ook bij jullie girl gang aansluit...

Staar je vooral niet blind op jullie planning (en de to do's, to visits). Laat ook dingen 'spontaan' gebeuren, zoals een huisfeestje bij jullie net gemaakte vrienden. Hanteer dan wél een samen uit, samen thuis policy.

#5 Hou rekening met elkaar én elkaars personalities

Ieder mens is anders! Wanneer je met je beste vriendin op vakantie bent, is het 9 van de 10 keer een succes. Je kent elkaar door en door, jullie zijn (wellicht) vaker met elkaar weggeweest en weten daardoor inmiddels wat voor jullie get aways werkt. Ben je met twee of drie vriendinnen op vacay, dan is het een ander verhaal. Hoe meer meiden, hoe meer meningen.

Raakt de een volledig in paniek wanneer het vliegtuig vertraagd is, is de ander gelijk chaggie als de hotelkamer nog niet klaar is bij aankomst? Of is iedereen juist chill wanneer er een 'crisisje' zich voordoet? Hoe dan ook, be and let be. En laat de zeikerds even met rust, afkoelen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good