Je wekelijkse tarotkaartlegging, gebaseerd op je sterrenbeeld

Tarotlover Mabel trekt jouw kaart voor deze week

Tarot kaarten
Tatâna Maramygina / EyeEmGetty Images

Tarotkaarten bieden jou glashelder advies en geven je daarmee een voorschot op jouw toekomst. In totaal zijn er 78 kaarten. De eerste 22 kaarten zijn de Grote Arcana en dat betekent grote geheimen. De overige 56 kaarten zijn de Kleine Arcana en geven jou advies over zaken van alle dag. Tarotlover/juf Mabel van den Dungen, trekt elke week een kaartje voor alle 12 de sterrenbeelden. Ze legt met de Rider-Waite kaarten uit 1910, die anno 2020 nog steeds magische boodschappen voor jou hebben.

Ram: De Heremiet

Hoi lieve Ram, of moet ik zeggen fireball! Want als eerste van alle tekens, zou jouw middle name “go,go go” kunnen zijn. De eerste week van februari vraagt toch of je iets rustiger aan wilt doen, want alle antwoorden liggen met de kaart De Heremiet bij jou diep vanbinnen. Je weet precies wat je moet doen, maar het zou heel fijn zijn als je dat ook eens echt durft te voelen. Soms gaan de zaken veel sneller als je niets doet en alles vanzelf op z’n plek laat vallen! De schildpad wint de race.

Stier: Ridder van Pentakles

Je trekt een kaart in je eigen sterrenbeeld energie, want de Ridder van Pentakles is de ultieme Stier kaart. De Ridder van Pentakles wil de zaken altijd graag organisch en rustig laten groeien. Hij heeft totaal geen haast, want hij weet dat wat hij zaait hij ook zal oogsten. Dus lieve Stier, zorg dat je planning en structuur optimaal zijn, dan kun je de eerste week 's avonds languit luieren op de bank met een supertevreden gevoel in je wollige konijnenpak. Jullie zijn de harde werkers van de wereld.

Tweelingen: Twee van Zwaarden

De Zwaarden Twee is een kaart van mentale twijfel. Je zit met je lichaam van het water afgedraaid en luistert alleen naar je hoofd. Maar kiezen uit twee zaken is een dilemma. Zorg dat je iets meer afstand neemt van dat wat je wilt oplossen, zodat je het in beter perspectief ziet en je wellicht een derde mogelijkheid hebt om uit te kiezen. Je kijkt nu alleen vanuit een zorgelijk perspectief en dat is echt niet nodig. Gooi je haren los en trek je blinddoek af. Je zult versteld staan hoe mooi de wereld is, lieve Tweeling.

Kreeft: Aas van Pentakels

Kreeft, jij trekt een van de hoogste kaarten uit het deck: de Aas van Pentakels. De Aas van Pentakels kondigt succesvolle tijden aan. Zowel financieel, als in het werk. Het is als het ware een zegen in je leven en je hoeft daar gek genoeg niets voor te doen. Je krijgt het gewoon in je schoot geworpen. Nou, dat is ook wel een keertje zalig, lieve Kreeften, want jullie doen zoveel voor een ander. Het is de hoogste tijd dat er in die eerste week van februari behoorlijk wat voorspoed jullie kant op komt. Geniet ervan!

Leeuw: De Hogepriester

Leeuwen trekken voor die eerste week van februari de kaart van de Hogepriester. Jullie zoeken antwoord bij een spirituele goeroe of een manager. Je hebt ondanks dat je zelf een uitstekend werkend brein hebt, behoefte aan dieper inzicht. Je kunt zelfs zeggen dat je in die eerste week van februari eigenlijk filosofischer bent dan normaal. Je verlangt gewoon naar wat meer diepgang in je leven en de Hogepriester gaat je dat geven. Het kan ook iemand in de metro of bij een netwerk evenement zijn, die je advies of richting geeft waar je zo intens naar verlangt.

Maagd: De Koningin van Kelken

Lieve Maagd, je trekt de Koningin van Kelken. Zij voelt alles aan. Zelfs van tevoren, maar gaat daar echt niet mee te koop lopen. Buiten dat jullie planning voor die eerste maand van februari tiptop in orde is, voel jij je emotioneel ook supergoed. Andere mensen kijken naar je met ontzag, maar kunnen er niet echt hun vinger opleggen wat er nou met je aan de hand is. Laat ze maar denken, je houdt het gewoon allemaal voor jezelf. Jij weet gewoon precies wat er aan de hand is en je zult nog verbaasd zijn hoe spot on je bent deze eerste week.

Weegschaal: Matigdheid

Weegschalen krijgen de kaart van Matigdheid. “Bah," hoor ik je zeggen, "wat een saaie kaart.” Maar niets is minder waar. Harmonie is het toverwoord van deze eerste week van februari. Een mooi jonge vrouw, die heel rustig en bijna meditatief haar werkzaamheden doet. Het is jouw tijd om het harde studeren en/of werken even te laten rusten. Laat de controle los en zoek de stilte in jezelf. Van hieruit zullen jouw dromen dichtbij komen. Kom maar op met die fantastische partner of die droombaan, zou ik zeggen. Je bent gezegend.

Schorpioen: De Hogepriesteres

Ik zeg: halleluja. Het zou ook de Schorpioen niet weer zijn. De Hogepriesteres zit voor je klaar op haar prachtige troon. Vandaar regeert ze over jouw intuïtieve vermogens. Je mag deze week door alles en iedereen heen kijken en je wijsheid delen met een ander. Je ziet, voelt en weet alles. Hoe leuk is dat! Zien wat er werkelijk is en niets is wat het lijkt. Snoer die eeuwige bemoeial in je hoofd deze week de mond. Zoek de stilte op en je krijgt jouw antwoorden op een presenteerblaadje. Vertrouw op jouw onfeilbare intuïtie, het is je betrouwbare vriend! Eeuwige vriendschap, zeg ik!

Boogschutter: Koning van Kelken

Boogschutters trekken de kaart van de Koning van Kelken. Een belangrijke en wijze man, die je vertelt dat je deze week extra aandacht zou mogen besteden aan je gevoelens en jezelf. De Koning zit onverstoorbaar op zijn troon, terwijl de woeste golven onder zijn voeten hun gang gaan. Het raakt hem niet! Jij gaat deze week ook je eigen gang, zonder je maar iets aan te trekken van de groepsdruk. Jij doet het op je eigen manier. Durf jouw gevoelens onder ogen te zien. En nee, je hoeft er echt niet in te verdrinken. Dan blijf je helemaal in tune!

Steenbok: Acht van Pentakels

“Go go go,” Steenbok. Je start de week met een rotgang met Acht van Staven. Acht is het getal van de snelheid en meesterschap. Je krijgt een boodschap waardoor zaken in een stroomversnelling komen. Maak zaken nu af waar je kunt: schrijf je boek af, loop nog eens je contracten na of bezoek eindelijk die lieve vriendin die je al tientallen keren heeft uitgenodigd. Maar start geen nieuwe dingen. Houd gas op de plank en racen maar! Houd je energie wel in de gaten.

Waterman: Aas van Zwaarden

Lieve Waterman, jij trekt de Aas van Zwaarden: een zegen en een gouden ingeving! Gefeliciteerd! En ook met je verjaardag! Zwaarden staan voor denken. Je zit misschien al een tijdje te kauwen op een probleem en het lijkt allemaal niet te passen. Maar dan weet je het opeens. Je ziet het zo duidelijk voor je. Dat je daar niet eerder aan gedacht hebt! Deze week vallen alle puzzelstukken op de plek. Zomaar ineens. Je hoeft niets te doen. Laat het tot je komen en verwonder je slechts! Ik zeg hoera!

Vissen: Koningin van Pentakels

De Koningin van Pentakels is deze week voor Vissen. Zij is een warme en liefdevolle vrouw, die haar aandacht op het gezin richt. Ze geeft iedereen een thuis en een veilige haven, waarin anderen zich tot op het bot verwend voelen. Je voelt je deze week lekker huiselijk. Je besteedt je energie aan familie en je beste vrienden. Wat een heerlijk en warm gevoel. Anderen zien jou als het zonnetje in huis. Dus straal deze week, lieve vis. Je verdient het.

Mabel van den Dungen (55) is Tarotlover en TarotJuf. Ze werkt als Coaching Medium en legt elke maand de Tarot op haar YouTube channel MabelsTarot. Ze heeft sinds 2012 haar eigen praktijk House Of Inner Health waar ze coacht en readings geeft. Zelf tarot leren leggen? Dat kan, via MabelsTarot Online Academy.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good