Als je student bent zijn deze punten zéker herkenbaar voor je

Van geldnood tot pandapunten

Als je student bent zijn deze punten waarschijnlijk herkenbaar voor je
Natalia Mantini / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Het studentenleven is niet altijd zo leuk als andere mensen denken. Als student moet je natuurlijk op veel verschillende dingen letten. Vooral wanneer je niet meer thuis bij je ouders woont, maar op kamers zit, verandert er veel in het dagelijkse leven. Er komen dan allerlei dingen bij kijken waar je, je van tevoren nooit druk over hoefde te maken. Wij hebben een lijstje opgesteld met een aantal struggles waar elke student wel mee moet dealen en zich in kan herkennen.

Je hebt nóóit geld

    Geld is toch echt de nummer één struggle, dat zal elke student beamen. Stufi is altijd je beste vriend. Want zeg nou eerlijk, wanneer het eindelijk weer de 24ste van de maand is betekent het dat je weer iets luxer kunt gaan eten en niet meer op noedels hoeft te leven, of eindelijk die ene openstaande factuur van de H&M kunt betalen. Voordat de studiefinanciering binnen is kun je er namelijk van uitgaan dat er Tikkies van €1, €2 of €3 euro uitgestuurd worden. Je bent nou eenmaal in geldnood, en alle kleine beetjes helpen.

    Maar borrels blijven onweerstaanbaar

    Bij de borrel komen we toch nog even terug op het geld. Hoe makkelijk laat je je namelijk overhalen om ergens te gaan borrelen na een lange en vermoeiende schooldag? Of zelfs wanneer je een dag vrij hebt gehad. Waar drankjes en gezellig zijn, ben jij. Zonder dat je het in de gaten hebt ben je ook weer een paar tientjes verder. Shoot.

    Pandapunten

    In je studententijd lijkt het wel alsof iedereen het ineens heeft over pandapunten. Pandapunten geven aan hoelang je geen seks hebt gehad, en als student heb je extra pech: in je studententijd staat een pandapunt gelijk aan één week geen seks – voor alle niet-studenten staat een pandapunt gelijk aan een maand geen seks. Laat je niet gek maken, spaar die punten als je wil.

    Je wordt steeds creatiever

    Als student word je steeds creatiever. Je moet natuurlijk voor jezelf gaan koken en gaat dan op onderzoek uit hoe je het goedkoopst mogelijk je boodschappen kan doen, een maaltijd kan maken of zelfs je kamer leuk kan inrichten. Je wilt van je kamer natuurlijk wel een gezellig plekje maken, maar niet direct veel geld uit te hoeven geven. Jij weet ineens alle beste life-hacks te vinden.

    Huisgenoten

    Natuurlijk heb je vaak dat wanneer je op kamers gaat, je met een aantal andere mensen samenwoont. Vaak gaat dit goed, en is het heel gezellig, maar toch moeten er dingen in het huishouden gebeuren. Dit kan vaak een struggle zijn wat ook kan leiden tot irritaties wanneer er bijvoorbeeld een taak niet is uitgevoerd, terwijl dit al lang gedaan had moeten zijn. Want ja, wie gaat er vandaag de afwas doen? Een handige tip voor de studenten onder ons; download de app Chwazi! Dit is een app die randomly voor jullie bepaalt wie vandaag dat vervelende klusje moet gaan doen.

    Weekend begint al op donderdag

    Weekend op zaterdag en zondag? Nee hoor, niet als je student bent. Dan begint het feesten toch echt al op de donderdagavond en gaat het tot zondagnacht gewoon aan één stuk door. Het bier vloeit dan al over de bars en mocht je alleen gaan: er is altijd genoeg animo in de stad.

    Thuis komen is net vakantie

    Wanneer je na een vermoeiende week school of stage weer thuiskomt, kun je echt gaan relaxen. Een weekendje thuis bij je ouders voelt dan ineens als een luxe vakantie. Je hoeft niet zelf voor je eten hoeft te zorgen, de was te doen én – niet onbelangrijk – je hebt weer een beetje privacy.

     This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
     Advertentie - Lees hieronder verder
     Meer van Feel Good