Mercurius retrograde in Vissen en Waterman: dit kun je verwachten

Een astroloog legt uit waar je op moet letten

Astrologie planeten go astro
Glamour

Momenteel vindt er een Mercurius retrograde plaats. Je hebt er misschien wel al eens van gehoord, maar wat is het nu precies? En welke gevolgen kunnen we hiervan merken? Astroloog en spiritueel coach Karin van der Vaart legt het uit.

Wat is Mercurius retrograde?

De planeet Mercurius loopt in ongeveer een jaar tijd door alle twaalf tekens van de dierenriem en maakt daarbij drie keer een rondje om de Zon. In eerste instantie beweegt Mercurius in volle snelheid door de dierenriem, maar wanneer hij de zon heeft ingehaald, komt er een moment waarop het lijkt alsof-ie op de rem trapt. Hij gaat steeds trager en lijkt een tijdje stil te staan. Mercurius verandert dan van richting en gaat vervolgens een stukje terug in de dierenriem. Vanuit de aarde lijkt het alsof hij achteruit loopt. Dat noemen we retrograde. Dit duurt ongeveer drie weken en gebeurt drie keer in een jaar.

Mercurius retrograde door Vissen en Waterman

Door de retrograde legt Mercurius een stukje van de dierenriem in totaal drie keer af: hij gaat eerst heen, dan terug en dan weer heen. De huidige Mercurius retrograde vindt van 17 februari tot 10 maart plaats waarbij hij terugloopt van Vissen naar het laatste stukje van Waterman. Doordat de planeet in een korte periode drie keer door hetzelfde stukje van de dierenriem loopt, merken we daar hier op aarde de gevolgen van.

Gevolgen van Mercurius retrograde

Mercurius retrograde staat bekend om de ‘gekke dingen’ die er kunnen gebeuren op het gebied van communicatie, reizen, transport, digitale media, het versturen van post en pakketten, en dat soort dingen. Er is vaker sprake van een fout, verwarring of miscommunicatie. Een veelvoorkomende miscommunicatie is dat afspraken in de soep lopen, omdat iets niet goed genoteerd is, je elkaar verkeerd begrepen hebt of omdat er een dubbele afspraak is gemaakt. Let op bij belangrijke documenten of afspraken: in deze periode is de kans groter dat je iets over het hoofd ziet, er fouten in staan, iemand zich later bedenkt of de situatie over een tijdje verandert. Ook kan de retrograde chaos, oponthoud en vertragingen tot gevolg hebben. Je weet wie de schuldige is als je weer eens een half uur op de trein moet wachten: blame it on NS Mercurius.

Mercurius retrograde 2019

Je vindt de grotere invloeden van voorgaande retrogrades gewoon in het nieuws. Kijk maar naar vorig jaar: op 24 juli 2019 – ten tijde van een Mercurius retrograde – werden honderden vluchten vertraagd of geannuleerd vanwege een tankstoring op Schiphol. Een paar weken later – precies op het moment dat Mercurius opnieuw in datzelfde stukje van de dierenriem kwam – waren er opnieuw problemen met de toevoer van brandstof op Schiphol (dat was op 9 augustus). En weet je nog dat de politie per ongeluk een pornosite-link in een SMS-bom verstuurde? Dat was één dag daarvoor. Op 24 juli 2019 waren er nog meer bizarre berichten. Niet alleen wereldwijd (in Engeland viel een attractie zo’n twintig minuten lang op 30 meter hoogte stil), maar ook in Nederland zelf (in Venlo botsten twee goederentreinen om onverklaarbare redenen).

Positieve effecten Mercurius retrograde

Het is natuurlijk niet zo dat Mercurius dit allemaal veroorzaakt. Het is meer zo dat ons denken vertroebeld wordt. Er zijn gelukkig ook voordelen: tijdens de retrogradeperiode ben je meer naar binnen en naar het verleden gekeerd. Dit is dus een goede tijd om te reflecteren. Zo kun je dingen uit het verleden in nieuw perspectief plaatsen, een streep zetten onder situaties die nog niet afgerond voelen en dingen loslaten.

Nu de Mercurius retrograde door Vissen loopt, is het goed om even een adempauze te nemen: waar wil je naartoe in het leven? Ben je nog op koers? Zijn er dingen die je los wil laten, waar je afscheid van wil nemen? Wacht vooral nog even tot halverwege maart met het maken van belangrijke beslissingen. Pak in plaats daarvan zaken op die zijn blijven liggen. Je intuïtie draait op volle toeren (de perfecte tijd om intuïtief schrijven uit te proberen!), mits je daar de tijd en ruimte voor neemt. De komende drie weken zijn perfect voor self-care. Zorg ervoor dat je genoeg slaapt, pak die extra yogales, neem een ontspannen bad, maak een wandeling, doe precies datgene wat je op dit moment nodig hebt.

Wil je meer weten over astrologie? Dan zijn de workshops van Karin van der Vaart misschien wel iets voor jou. Met deze introductiecursus maak je op een concrete en persoonlijke manier kennis met astrologie en jouw geboortehoroscoop.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie