Glamour tipt: de beste apps van dit moment

Hopelijk heb je nog genoeg opslagruimte, want deze wil je allemaal

Street Style : Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020 : Day Three
Melodie JengGetty Images

Er zijn zoveel leuke, goede en handige apps te vinden, dat je haast door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom tippen wij de tien leukste, beste en handigste apps van dit moment, die wél de moeite waard zijn om opslagruimte voor vrij te maken.

The Pattern

Als je – net als wij - gek bent op astrologie, kan de app The Pattern niet op je telefoon ontbreken. Als je deze app downloadt, moet je eerst je geboortejaar, -dag, en -tijd invullen. Op basis van deze gegevens krijg je elke dag een persoonlijke ‘reading’ die iets zegt over over je persoonlijke leven, of dit nu één korte zin is, of een lang verhaal. Zo geeft de app bijvoorbeeld aan dat je de komende drie dagen belangrijke conclusies gaat trekken op zakelijk gebied of dat je je moet openstellen voor nieuwe vriendschappen deze maand.

Habit

Doelen stellen en bereiken is niet iets wat je alleen op 1 januari hoeft te doen. Het is áltijd goed en fijn om ergens naartoe te werken. De app Habit is een stok achter de deur voor het bereiken van je doelen. Door middel van kleuren, schema’s en data zie je hoe ver je bent met het bereiken van je goede voornemens. Vergeet je je doel of ben je snel geneigd op te geven? Dan kun je een melding instellen die je extra pusht.

Polarsteps

De app Polarsteps is gemaakt voor reizigers en reisliefhebbers. De app volgt je locatie en onthoudt welke foto’s daar worden gemaakt, hieruit kun je een selectie maken van foto's die je ‘openbaar’ wilt zetten. Hierdoor kunnen vrienden en familie jouw trip en alle mooie foto’s die daarbij horen op de voet volgen, zonder dat ze jouw foto’s forever in hun camerarol hebben. Tot slot kun je van jouw reisroute en foto’s heel makkelijk een fotoboek laten maken, want ondanks dat de digitale wereld geweldig is, blijven de tastbare boeken een fijne herinnering.

Headspace

Bij de tien seconden durende reclame van deze app vielen wij al in slaap… Headspace is een app voor mindfuness, meditatie en stimuleert een goede nachtrust. Je kunt hier bijvoorbeeld meditatie technieken op leren, slaapmuziek beluisteren en doelen bereiken. Een aanrader voor iedereen die een manier zoekt om stress los te laten, beter te slapen en zich fysiek én mentaal beter te voelen.

Co-Star

Co-Star is een astrologie-app met een moderne twist. Deze vraagt je op welke minuut je geboren bent, om zo een duidelijk en simpel beeld te geven van jouw sterrenbeeld. Er verschijnt elke dag een kort gepersonaliseerd overzicht van hoe je je die dag voelt, waarin ga je die dag vlammen? Waar zul je moeite mee krijgen? Daarnaast kun je een uitgebreide reading lezen en zijn er leuke tools op de app zoals ‘relationships,’ waarin gemeten wordt of je een goede of minder goede match bent met het sterrenbeeld van je crush. In het laatste zou ik zeggen: sla hier vooral niet in door, je hart weet immers beter of je van iemand houdt, dan de sterren. Maar een leuke toevoeging is het wel.

Too good to go

Ieder jaar wordt er wereldwijd één derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid. Met de app Too good to go, kun je dit tegengaan. De winkels en restaurants die zijn aangesloten bij de app, verkopen de maaltijden en producten die bijna vergaan voor een klein bedrag. Zo kun je bij jouw lokale supermarkt een box ter waarde van €11,99 voor €3,99 reserveren. Voor wie zich bekommert om het milieu én van verrassingen houdt (je weet vaak niet wat er in de box zit), is deze app perfect.

David’s disposable

Vroeger waren ze een hit: wegwerpcamera’s. Deze fototoestelletjes hadden slechts één functie: foto’s maken. Wát je precies hebt geschoten, vind je pas een paar dagen later uit bij het ontwikkelen. Napret gegarandeerd! Al het leuke aan de wegwerpcamera zit nu in een app. Bij David’s disposable maak je een foto alsof je door een wegwerpcamera kijkt en kun je de resultaten pas de volgende dag bekijken. Vind je de foto’s (of enkele ervan) leuk? Dan kun je ze in de app gemakkelijk laten ontwikkelen.

Sleepcycle

Slaap is een van de belangrijkste én leukste bezigheden van de dag. Hoog tijd om er meer over te weten te komen, dus! De app Sleepcycle helpt je om in slaap te vallen, door middel van rustgevende verhalen, maar kan ook gesnurk of eventueel gepraat in je slaap opnemen en houdt bij hoe diep je slaapt. Hieruit komen statistieken met informatie over je nachtrust. Tot slot heeft de app een fijn wekker functie, handig als je de standaard wekkergeluiden van je telefoon zat bent.

Packr

Krijg je bij iedere reis (of je nu één nachtje weggaat of drie weken) inpakstress krijgen, dan is de app Packr iets voor jou. Vul je bestemming, reisdata, geslacht en soort vakantie in, en Packr stelt een lijst voor je op. Van oogmasker tot gedrukte reisroute: aan alles is gedacht. Daarnaast kun je op deze app het weer checken van je bestemming en kijken naar de attracties in de buurt.

Mondly

Ga je volgende maand naar Spanje, maar spreek je nog geen woord Spaans? Dan vind je het misschien wel leuk (en handig!) om een spoedcursus te volgen. Met de app Mondly doe je dit vrijblijvend en gratis via je smartphone. Je kunt op deze app zelf je niveau aangeven en je voor een bepaal doel laten opleiden (romantiek, reizen, handel etc.). Er staat elke dag een les voor je klaar in de app, die je een stukje verder helpt in het leren van de taal.
P.S. Een Spaanse serie kijken kan ook enorm helpen voor je taalontwikkeling.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good