No stress: dit kun je thuis doen om te ontspannen

Werkt ook goed tegen verveling

In bad
Dennis Aglaster / EyeEmGetty Images

It's safe to say dat er momenteel met het coronavirus behoorlijk veel stressfactoren in ons leven zijn. Mocht je je zorgen maken over het virus en niets te doen hebben in zelf-quarantaine, dan is het een goed idee om te proberen te ontspannen. Makkelijker gezegd dan gedaan, we know. Maar probeer onderstaande dingen eens, om deze weken zo zen mogelijk door te komen.

Mediteren

De meest effectieve manier om te ontspannen (op slapen na) is mediteren. Begin je dag met ademhalingsoefeningen, laat je gedachtes los en probeer aan helemaal niets te denken. Weet je niet zo goed hoe het moet? Mediteren kun je leren, met deze tips en apps.

Puzzelen

Je hebt het waarschijnlijk als kind veel gedaan, maar wist je dat puzzelen net zo ontspannend (en verslavend!) werkt voor volwassenen? Telefoon wegleggen, muziekje erbij en voor je het weet ben je de tijd compleet vergeten.

In bad gaan

Er is niets zo ontspannend als een warm bad. Kaarsjes aan, gezichtsmaskertje op en daarna lekker dik insmeren met bodylotion.

Een boek lezen

Heb je een boekenkast waarvan je de helft van de boeken nog niet gelezen hebt? Dit is je kans! Duik eindelijk in de De Zeven Zussen-reeks (die tot de best verkochte boeken van 2019 behoort) of lees je favoriete boek(en) voor de zoveelste keer opnieuw (Harry Potter-fans, we know you're out there).

Masturberen

Je hebt nu net iets meer me-time, dus ik zou zeggen: maak er goed gebruik van! Yoga is niet de enige manier om je lichaam te laten ontspannen. Lees om in de mood te komen Glamour's Avond Avonturen of gebruik deze apps vol erotische verhalen.

Tekenen of schilderen

Weer zo'n hobby die je vroeg non-stop uitvoerde en nu nooit meer doet: haal je oude gelpennen, verf, stiften, potloden, krijt - wat dan ook - uit de kast en ga creatief aan de slag. Teken iets na of schilder gewoon wat er in je opkomt.

Yoga

Het grote voordeel van yoga: je hoeft niet per se de deur uit voor een goeie yoga-sessie, die kun je ook makkelijk thuis doen. YouTube staat vol met makkelijke yoga-routines. Wedden dat het je helpt te relaxen?

Schrijven

Het werkt echt: schrijf je zorgen van je af. Of je nu een dagboek bijhoudt, gedichtjes schrijft of wat losse gedachten op papier zet, whatever works for you.

Spelletjes

Als je met twee of meer mensen in een huis zit, kun je in de spellenkast duiken. Mijn aanraders: Catan, Exploding Kittens of Party & Co. Let op: spelen op eigen risico. Waar bij de een een spellenavond harmonieus verloopt, belandt bij de ander het Monopoly-bord kapot op de grond. You've been warned.

Oude computerspellen of spelcomputers

Over spelletjes gesproken; je hebt vast nog wel wat oude spelletjes uit je game-tienerfase liggen. Wat dacht je van Mario Kart op de Wii, Pokémon op je Game Boy of De Sims op je computer?

Een serie of filmreeks bingewatchen

Nu je zeeën van tijd hebt, kun je eindelijk die ene serie bingewatchen. Nog op zoek naar een goede film of serie? Lees onze lijst met nieuw op Netflix verschenen titels, korte series die je in één dag kunt bingen en kijk alle Marvel-films in chronologische volgorde op Disney+.

Probeer een nieuw recept

Ontspan jij het beste in de keuken? Verzin eens een nieuw recept, maar dan wel met ingrediënten die je al in huis hebt. Zo ben jij relaxed, heb je een volle maag én ben je efficiënt met je middelen omgegaan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder