No stress: dit kun je thuis doen om te ontspannen

Werkt ook goed tegen verveling

wat te doen in lockdown
Glamour

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 12 januari 2021. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen. De overheid probeert meer besmettingen te voorkomen door extra maatregelen in te lassen. Er komt opnieuw een lockdown aan en dat is voor ons allemaal een bittere pil. Juist in deze tijd is het daarom extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en tijdens deze lockdown te proberen om te ontspannen. Geef jezelf wat extra liefde in deze tijd: neem de tijd om jezelf in je behoetes te voorzien, let op je grenzen en stop een uurtje eerder met werken om een warm bad te nemen. Self-care inspiratie nodig? Probeer onderstaande dingen eens, om deze lockdown zo zen mogelijk door te komen.

Mediteren

De meest effectieve manier om te ontspannen (op slapen na) is mediteren. Begin je dag met ademhalingsoefeningen, laat je gedachtes los en probeer aan helemaal niets te denken. Weet je niet zo goed hoe het moet? Mediteren kun je leren, met deze tips en apps.

In bad gaan

Er is niets zo ontspannend als een warm bad. Kaarsjes aan, gezichtsmaskertje op en daarna lekker dik insmeren met bodylotion. Om vervolgens eindelijk eens de tijd te nemen voor een uitgebreid skincare-ritueel.

Een boek lezen

Heb je een boekenkast waarvan je de helft van de boeken nog niet gelezen hebt? Dit is je kans! Duik eindelijk in de De Zeven Zussen-reeks (die tot de best verkochte boeken van 2019 behoort) of lees je favoriete boek(en) voor de zoveelste keer opnieuw (Harry Potter-fans, we know you're out there).

Yoga

Het grote voordeel van yoga: je hoeft niet per se de deur uit voor een goeie yoga-sessie, die kun je ook makkelijk thuis doen. Er staan genoeg makkelijke Yoga-routines op YouTube. Wedden dat het je helpt te relaxen?

Schrijven

Het werkt echt: schrijf je zorgen van je af. Of je nu een dagboek bijhoudt, gedichtjes schrijft of wat losse gedachten op papier zet, whatever works for you.

Een serie of filmreeks bingewatchen

Nu je zeeën van tijd hebt, kun je eindelijk die ene serie bingewatchen. Nog op zoek naar een goede film of serie? Lees onze lijst met nieuw op Netflix verschenen titels, korte series die je in één dag kunt bingen en kijk alle Marvel-films in chronologische volgorde op Disney+.

Masturberen

Je hebt nu net iets meer me-time, dus ik zou zeggen: maak er goed gebruik van! Yoga is niet de enige manier om je lichaam te laten ontspannen. Lees om in de mood te komen Glamour's Avond Avonturen of gebruik deze apps vol erotische verhalen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder