Met dit initiatief kun je eenzame ouderen een hart onder de riem steken

Een telefoontje kan al genoeg zijn

Street Style  - Paris Fashion Week - Womenswear Fall/Winter 2020/2021 : Day Nine
Edward BerthelotGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 18 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Veel oudere mensen voelen zich eenzaam door alle corona-maatregelen die de afgelopen tijd zijn getroffen. Zij behoren tot de meest kwetsbare groep van onze samenleving en worden geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te blijven en zo min mogelijk in fysiek contact te zijn met anderen. Wil jij als student tijdens de coronacrisis nu ook een steentje bijdragen? Dit kan door je aan te melden bij Koetjes & Kalfjes.

Coronahulp Koetjes & Kalfjes

Heb je al gehoord van Koetjes & Kalfjes? Twee studenten hebben het initiatief genomen om dit initiatief op te richten. Ze willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat oudere mensen zich niet geïsoleerd en alleen voelen, door één student (kalfje) aan één oudere (koetje) te matchen en gezellig samen gesprekken te kunnen voeren over koetjes en kalfjes. Er wordt gekeken naar interesses, beroep en opleiding - van jou als student en van de ouderen - om de match zo goed mogelijk te maken en je voordat je gaat bellen al iets gemeen hebt met deze oudere.

Bellen met ouderen

Het idee is dat je één keer per 2 à 3 dagen een telefoontje gaat plegen met de oudere die aan jou gekoppeld is. Voor jou waarschijnlijk een kleine moeite, maar voor de oudere een groot gebaar. Op deze manier heeft de oudere even afleiding en hoeft hij of zij zich niet alleen te voelen.

Zeg nou zelf; hoe tof is dit initiatief?! Als student zijn je grootste verplichtingen op dit moment waarschijnlijk geschrapt, waardoor je op dit moment extra tijd over hebt. Niet alleen op school, maar reken ook de extra tijd mee die je overhoudt nu je geen avondjes meer in de kroeg doorbrengt. Goed moment om ervoor te kiezen een ander te helpen. Want vergeet niet; we're all in this together.

Je kan je aanmelden via de site van Koetjes & Kalfjes. Hier kun je ook terecht voor vragen en zie je verdere informatie en contactgegevens staan over de organisatie. Of neem een kijkje op het Instagram account: @koetjes_kalfjes.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder