Mocro Maffia: Interview met Bilal Wahib

Het tweede seizoen van Mocro Maffia is vanaf morgen te bingen op Videoland!

mocro maffia
Marc de Groot

Ein-de-lijk is het zover. Morgen gaat het langverwachte tweede seizoen van Mocro Maffia live op Videoland. Door de Corona-crisis eerder dan gepland, voor ons niet snel genoeg. Wat gaat er dit seizoen gebeuren met Muis, Modeshow en Potlood? Glamour mocht de cast EXCLUSIEF fotograferen en interviewen over het nieuwe seizoen. Are you ready?

De ster van Bilal Wahib (21, Mo de Show in de serie) is al rijzende sinds 2016. Dit jaar zit hij bij de tien Europese Shooting Stars van het Berlin International Film Festival. Daarnaast is hij bezig met muziek. Hij is getekend bij Top Notch en zijn nummer Vliegen, de titelsong van De Libi, is al meer dan een miljoen keer beluisterd op YouTube.

Interview Bilal Wahib

Je zit al een dikke twee jaar enorm in de succeslift. Hoe voelt dat? “Hectisch, maar leuk. Ik ben zeker aan het genieten. Ik wist niet dat Mocro Maffia zo’n impact zou hebben, dus dat was wel een bom in die twee jaar.”

Je hebt een vreselijk heftig einde in het eerste seizoen (spoiler alert!). Opeens lag een stuk van je gezicht eraf. Hoe was dat? “Ik vond het leuk. We hebben de hele dag aan die scène gewerkt. Ik zou het natuurlijk nooit in het echt doen. Maar als je het in een film mag doen, hoef je het ook niet meer in het echt te doen, snap je? Het is gewoon al je frustratie uiten. Dat is lekker soms.”

Ben je niet bang dat je zoiets een beetje te leuk vindt? “Dat ik zelf ook een huurmoordenaar zou worden, als ik er een speel? Haha, nee joh.”

Zien: Glamour spreekt de cast van Mocro Maffia

Dit jaar wil je ook doorpakken met je muziek. Wat kunnen we verwachten? “Er komen leuke dingen. Ik ben divers, maar uiteindelijk wil ik een goeie draai vinden. Ik wil in de top meedoen. Dan moet je wel elke week iets droppen. Kwaliteit moet je sowieso leveren. Ik heb goede vrienden die me vertellen wanneer iets goed is en als het dat niet is, zeggen ze het ook. Je weet toch.”

Welke artiesten inspireren jou? “Een mengelmoes. Frenna en Ronnie Flex veel. Ik ben zelf voorstander van niet zo veel autotune. Je moet wel wat kunnen. Maar het is niet zo dat je niet kunt zingen als je autotune gebruikt. T-Pain, die kan supergoed zingen. Maar ik luister naar iedereen. Boef, Lil’ Kleine. Vooral Nederlandstalig, omdat dat mijn werkveld is.”

Geen Engelstalig? “Ik luister ook naar Chris Brown en Drake en zo, maar ja. Mijn Engels is goed, maar het is niet zo dat ik nu naar de bank kan en in het Engels een hypotheek kan aanvragen.”

Wat nou als er een andere Bilal Wahib langskomt terwijl je op tour bent en jij niet meer de It-boy bent? “Dan moet hij even schnabbelen, haha. Ik gun het hem. Maar als ik terug ben, dan ben ik terug. Dan is het klaar. Er komt altijd nieuw talent. Ik word ook ouder. Er is altijd een nieuwe mooiboy. Daar moet je je geen zorgen om maken. Je moet gewoon je werk goed doen. Als je dat hebt laten zien, zullen er altijd mensen met je willen blijven werken. Ik weet wat ik te bieden heb.”

Je bent ook vaak tafelheer geweest bij DWDD. Het eten is daar lekker, hè? “Eten is heerlijk. Vorige keer kwamen ze met roti en ik dacht: ik ga het gewoon proberen, maar ik zag al die tatta’s in de keuken. Glennis Grace nam die roti ook, dus ik dacht: laat ik hem dan ook nemen. De week daarna zag ik couscous en toen dacht ik: ey stop dit, straks krijg je zo’n salade van de Albert Heijn. Maar love naar hen man! Ik hou van ze.”

Goed nieuws! Want Glamour komt met een héle speciale, smeuige, sappige Crime Special. Yes! Met verhalen over moord en drama in de modewereld, een confession van een privédetective, een onderzoek naar de fake-designerindustrie en veel en veel meer. Word nu abonnee en ontvang 'm binnenkort op je deurmat.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good