Mocro Maffia: Interview met Walid Benmbarek

Het tweede seizoen van Mocro Maffia is vanaf morgen te bingen op Videoland!

Interview met Walid Benmbarek van Mocro Maffia
Marc de Groot

Walid Benmbarek (40) is acteur en CEO van zijn eigen afbouwbedrijf. Ja, je hoort het goed: naast zijn succesvolle carrière in series en films (waaronder GTST, De luizenmoeder en Broeders) runt hij een al even succesvol bedrijf. Walid speelt de ijskoude Adil, maar dikke kans dat hij de nieuwe romcomheld van Nederland gaat worden.

Interview Walid Benmbarek

Ondanks de misdaad en het geweld zit er ook een lijn van familie, loyaliteit en liefde in Mocro maffia. Vooral bij jouw personage, toch? “Ja, mijn personage heeft veel verschillende lagen. Buiten dat hij een keiharde crimineel is, heeft hij ook te maken met zijn gezin. Je ziet dat hij daarin zijn struggles heeft. Vooral in seizoen twee. Hij
zit vaak in een spagaat. Dat vind ik ook zo mooi aan deze rol. Als acteur is het superleuk om daarin een balans te vinden. Ik kan iets spelen wat heel ver van mezelf ligt, en daarna kan ik het weer loslaten. De kunst is om ervoor te zorgen dat het stukje dat het verst van jezelf ligt, zo geloofwaardig is dat mensen denken: wow.”

Zijn mensen geïntimideerd door jou in het echt? Dat ze bijvoorbeeld denken dat je op Adil lijkt? “Ik heb wel een paar keer gehad dat mensen vroegen of ik in het echte leven ook zoals Adil was. Dat is een supergroot compliment, want dan vinden mensen je geloofwaardig in wat je doet. Uiteindelijk is acteren je passie, dat wil je overbrengen. Je hoopt dat ze je personage geloven. Daar gaat het uiteindelijk om.”

Zien: Glamour spreekt de cast van Mocro Maffia

In Mocro maffia komen gangsterfilmthema’s terug. Was jij vroeger als jongetje fan van films als Scarface? “Nee, totaal niet. Ik keek heel veel naar Egyptische en Bollywoodfilms. Ik heb zes jaar in Tunesië gewoond. Daar heb ik mijn basisschool gedaan en groeide ik op. Uiteindelijk ging ik in Nederland pas naar dat soort gangsterfilms kijken. Scarface kwam voor mij in een late fase.”

Als je opgroeit met Egyptische romcoms en Bollywood, denk ik dat je geen agressief kind geweest kunt zijn... “Zeker niet. Ik ben altijd vrolijk, heb nooit ruzie en probeer alles op te lossen met woorden.”

Je speelde eerder al een hoofdrol in de film Infiltrant en kreeg een Gouden Kalf- nominatie voor je rol in Broeders. Betekent Mocro maffia je doorbraak bij het grote publiek? “Ik heb lang geleden bewust de keus gemaakt om een succesvol bedrijf te hebben naast het acteren, omdat ik niet elke rol wilde spelen die mij werd voorgelegd. Ik wilde vermijden dat ik in een typecastding zou vervallen en overal ja op moest zeggen. Vanaf Infiltrant wist ik dat acteren mijn passie was en wilde ik alleen maar dingen doen met inhoud die ik echt tof vind. Het moet iets toevoegen en ik moet iets kunnen toevoegen. Ik heb genoeg projecten gedaan waarin ik laat zien wat ik kan. We hebben laten zien dat we genoeg kwaliteit in huis hebben als ‘gekleurde acteurs’. We zijn allemaal Nederlanders. Ik kan ook een dokter spelen. Als je me vraagt om een portier te spelen, dan heb je niks van mij gezien en neem je me niet serieus. Wat ik zo positief vind aan Mocro Maffia, is dat Marokkaanse en Turkse jongeren nu ook willen acteren; als zo veel gekleurde mensen in een serie zitten, kunnen wij het misschien ook. Die gedachte vind ik mooi.”

Goed nieuws! Want Glamour komt met een héle speciale, smeuige, sappige Crime Special. Yes! Met verhalen over moord en drama in de modewereld, een confession van een privédetective, een onderzoek naar de fake-designerindustrie en veel en veel meer. Word nu abonnee en ontvang 'm binnenkort op je deurmat.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good