Mocro Maffia: Interview met Nasrdin Dchar

Het tweede seizoen van Mocro Maffia is vanaf morgen te bingen op Videoland!

Interview met Nasrdin Dchar van Mocro Maffia
Marc de Groot

Ein-de-lijk is het zover. Morgen gaat het langverwachte tweede seizoen van Mocro Maffia live op Videoland. Door de Corona-crisis eerder dan gepland, voor ons niet snel genoeg. Wat gaat er dit seizoen gebeuren met Muis, Modeshow en Potlood? Glamour mocht de cast EXCLUSIEF fotograferen en interviewen over het nieuwe seizoen. Are you ready?

Nasrdin Dchar
(41) is acteur en theatermaker, van onder andere de voorstellingen Oumi (over zijn moeder), Dad (over zijn vader) en Ja (over zijn vrouw). In zijn werk is Nasrdin veel bezig met het nuanceren van het Marokkaans-Nederlandse verhaal. Ja, zelfs als zijn personage Potlood.

Interview Nasrdin Dchar

Hoe reageerde je toen je het script voor Mocro Maffia voor het eerst te zien kreeg? “Zo. Ja, toen heb ik wel een aantal gesprekken gevoerd met Achie (Achmed Akkabi, red.). Dat weet ik nog goed. Pittige gesprekken. Ik ben iemand die veel nadenkt over hoe dingen overkomen. Ik ben veel bezig met stigmatisering, met een ander verhaal willen vertellen. Nu heb ik zo mijn antwoorden op deze rol, mede door mijn gesprekken met Achie. Ik vind het heel bewonderenswaardig wat hij doet. De familielijn in seizoen één
was voor mij heel belangrijk. We weren de wreedheid daarin ook niet. Wat we uiteindelijk laten zien, is een nachtmerrie. Tuurlijk is het een harde serie en wil je verder kijken, maar ik hoop dat mensen kijken en denken: ‘Deze wereld sla ik even over.’”

Vind je zo’n crimineel spelen wel fijn? “Het is vooral heerlijk om iets te spelen wat zo ver van mij af staat, maar er tegelijkertijd toch iets van mezelf aan mee te geven. Uiteindelijk ben ik het die het speelt. Als ik nu denk aan het komende seizoen en wat ik daar doe, ja dat is gewoon vet. Het is ook een andere kant van mijn acteurschap, van wat ik kan, laten zien.”

Zien: Glamour spreekt de cast van Mocro Maffia

Waar denk je aan als je zo’n intense scène moet spelen, bijvoorbeeld bij de cliffhanger? “Op zo’n moment ga ik vooral in het verhaal zitten, daar denk ik aan. Ik hoefde bij die cliffhanger van seizoen één alleen maar te denken aan die vrouw en het kind die hem werden afgenomen. In het script stond eigenlijk iets anders. Het jongetje zou Paus een potlood geven. We waren bezig met de scène waarin ik mijn huis sloop en toen pakte ik de foto van de echo. Ik dacht: deze ga ik bij me houden, die moet ik aan Paus laten geven. En dat werkte als een tierelier. Het is mooi dat zoiets ontstaat op de set. Die kleine improvisaties zijn vaak voorgekomen, bij iedereen. Er was weinig tijd, maar toch heb ik het gevoel gehad dat we dat konden doen. Los van inhoud is Mocro maffia ook een grote springplank geweest voor nieuw talent.”

Had je verwacht dat zo veel jongeren nu ook acteur willen worden na het zien van de serie? “Mijn DM op Insta was crazy. Craaaazy. Nog steeds krijg ik wekelijks berichtjes van jongens die zeggen dat ze acteur willen worden en vragen wat ze moeten doen.”

Wat zeg je meestal? “Het gesprek eindigt altijd vrij snel als ik zeg: ‘Ik adviseer je één ding: ga naar de toneelschool.’ Ik heb een andere weg genomen. Een fucking moeilijke weg, waardoor ik lange tijd niet serieus werd genomen. Maar daar heb ik tegen opgebokst en ik heb nu mijn plek gevonden in theater, televisie en film. Maar school is de basis.”

Goed nieuws! Want Glamour komt met een héle speciale, smeuige, sappige Crime Special. Yes! Met verhalen over moord en drama in de modewereld, een confession van een privédetective, een onderzoek naar de fake-designerindustrie en veel en veel meer. Word nu abonnee en ontvang 'm binnenkort op je deurmat.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good