Mocro Maffia: Interview met Nora El Koussour

Het tweede seizoen van Mocro Maffia is vanaf morgen te bingen op Videoland!

Interview met Nora El Koussour van Mocro Maffia
Marc de Groot

Ein-de-lijk is het zover. Morgen gaat het langverwachte tweede seizoen van Mocro Maffia live op Videoland. Door de Corona-crisis eerder dan gepland, voor ons niet snel genoeg. Wat gaat er dit seizoen gebeuren met Muis, Modeshow en Potlood? Glamour mocht de cast EXCLUSIEF fotograferen en interviewen over het nieuwe seizoen. Are you ready?

Nora El Koussour (26) speelde het afgelopen jaar door heel Nederland in theatervoorstelling Melk & Dadels en is dit jaar te bewonderen in Antigone. In 2017 won ze voor haar hoofdrol in de film Layla M. meerdere (internationale) prijzen, waaronder een Gouden Kalf. In Mocro Maffia speelt ze Nadira, de zus van Muis.

Interview Nora El Koussour

Hoe leert de kijker Nadira kennen in het nieuwe seizoen? “Ik hoop dat mensen haar keuzes begrijpen en haar menselijkheid blijven zien. Ik wil dat mensen nog mee kunnen met haar. Je hoeft het niet met haar eens te zijn, maar ik hoop wel dat je haar te allen tijde kunt blijven volgen. Ik mag natuurlijk niet te veel zeggen...”

Mensen willen jou ook persoonlijk leren kennen misschien, maar je houdt niet van interviews. Waarom niet? “Voor een rol doe ik onderzoek en leer ik mijn tekst. Ik zorg ervoor dat ik er ben, dat we kunnen gaan spelen. Daarna laat ik een rol het liefst weer los, om privé gewoon mezelf te kunnen zijn. Dat is van mij. Dat deel ik met vrienden en familie. Het lijkt er zo bij te horen om dingen over en vanuit jezelf te vertellen als je acteur bent, maar dat vind ik het minst interessant. Ik kies al bewust projecten waar mijn eigen stem in ligt, dus als je meer van mij wilt weten, hoef je eigenlijk alleen door mijn IMDb-pagina te scrollen.”

Zien: Glamour spreekt de cast van Mocro Maffia

Wat hoop je dan dat mensen zien? “Ieder personage is een verlengstuk van mezelf. Ik leer altijd zoveel mogelijk over mijn personages en groei dankzij hen. Door in Melk & Dadels met sterke (bi-culturele) vrouwen te werken, ben ik sterker geworden in spelen, zoeken en op mijn bek gaan. Ieder personage leert me iets. Door Mocro Maffia heb ik geleerd hoe snel mensen zichzelf kunnen verliezen en hoe snel grenzen onzichtbaar worden. Je hoeft maar één keer over je eigen grens te gaan en er ontstaat een heel nieuwe wereld waar je niet uit komt. Nadira is in seizoen twee heel anders dan in seizoen één. Door haar ervaring in het vorige seizoen raakte ze heel gedistantieerd van zichzelf. Ik vind het ook belangrijk om deze rol te spelen, omdat Mocro Maffia vol zit met mannen. Ik hoop als vrouw een tegengeluid te kunnen laten horen, samen met Charlie (Celine in de serie, red.).”

Aan Mandela vroeg ik of hij verslaafd is aan zijn werk, maar ik weet toevallig dat jij en ik een bijzondere en persoonlijke verslaving delen: barbiefilms! “Haha, ja! Ik heb ze allemaal gezien. Ik hou van animatiefilms. Gister nog Hercules gekeken.”

Kijk, dat zijn de persoonlijke dingen die mensen in interviews willen weten over jou. “Bij deze. Soms ben ik van glas, soms ben ik net twaalf en soms denk ik als een veertiger. Ik ben nog erg zoekende naar wat mijn plek is. Ik heb mijn waarheid en die neem ik zeer serieus, want als ik dat niet doe, doet niemand dat voor me. Maar ik geloof dat iedereen zijn eigen waarheid heeft en dat die waarheden allemaal even waardevol zijn. Uiteindelijk zijn we allemaal breekbaar en mens. Wees lief voor elkaar en jezelf.”

Goed nieuws! Want Glamour komt met een héle speciale, smeuige, sappige Crime Special. Yes! Met verhalen over moord en drama in de modewereld, een confession van een privédetective, een onderzoek naar de fake-designerindustrie en veel en veel meer. Word nu abonnee en ontvang 'm binnenkort op je deurmat.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good