Mocro Maffia: Interview met Oussama Ahammoud

Het tweede seizoen van Mocro Maffia is vanaf morgen te bingen op Videoland!

Interview met Oussama Ahammoud van Mocro Maffia
Marc de Groot

Ein-de-lijk is het zover. Morgen gaat het langverwachte tweede seizoen van Mocro Maffia live op Videoland. Door de Corona-crisis eerder dan gepland, voor ons niet snel genoeg. Wat gaat er dit seizoen gebeuren met Muis, Modeshow en Potlood? Glamour mocht de cast EXCLUSIEF fotograferen en interviewen over het nieuwe seizoen. Are you ready?

Oussama Ahammoud (19) begon zonder acteerervaring aan zijn rol als Muis in Mocro Maffia. Inmiddels heeft hij ook rollen gehad in de NPO3-hitserie Vakkenvullers en in de bioscoopfilm De Libi, en stond hij op de planken met Dood in Venetië van Internationaal Theater Amsterdam. Wat wil Oussama nog meer?

Interview Oussama Ahammoud

Was je zenuwachtig om aan het nieuwe seizoen te beginnen? “Seizoen één was heel mooi en het heeft goed uitgepakt, dus de verwachtingen liggen hoog. Tuurlijk was ik zenuwachtig, omdat ik opnieuw moest presteren. Maar ik voel me altijd thuis op de set. Het is voor mij ook een uitgangspunt om vrij te zijn. Muis voelt als thuis.”

In welk aspect van Muis voel jij je thuis dan? “Sommige dingen staan heel dicht bij mij. Ik vermoord geen mensen natuurlijk. Muis is erg op zichzelf en soms ben ik dat ook, zodat ik goed kan nadenken over wat ik doe en moet doen. Dat is een gelijkenis tussen mij en Muis. Ik ben introvert, maar open naar de buitenwereld.”

Wil je fulltime acteur worden? “Acteren is een enorm groot woord. Het is een uitdaging voor jezelf om heel andere rollen te spelen en buiten je comfortzone te stappen. Er zijn zo veel rollen die ik nog wil doen. Als het script maar tof is en ik het verhaal voel.”

Zien: Glamour spreekt de cast van Mocro Maffia

Je rol in De Libi was een heel andere dan deze van Muis. Daarin speelde je Kev, een enorm burgerlijke jongen. Leek hij ook op jou? “Ik heb wel vaak in een Canta gezeten, ja. Ik vind het ook belangrijk om zulke projecten te doen, omdat ze tegen stereotypen ingaan. De jeugd is heel positief. Veel jongeren zitten op hun telefoon en dat is ook de tijd waarin we leven, maar ik hoop dat ze dan zo’n film zien en even een rondje doen in een Canta. Leef! Wees jezelf! Maak mee!”

Zijn er mensen met wie je graag wilt werken? “Ik heb vaak Denzel Washington gezegd. Ik vind dat je groot moet dromen. Tom Hardy ook. En in Nederland zijn er ook veel acteurs die ik goed vind. Maar met Nasrdin en Achmed heb ik al gespeeld. Ik wil nu graag meer dingen met ze maken.”

Wat wil je nog maken? “Ik mag werken, dus ik ben blij. Dat is heel droog, maar het is wel zo. Acteren is natuurlijk de main thing. Maar ik wil ook muziek maken en schrijven. Ik ben iemand met een rijke fantasie. Ik heb veel plannen, maar de vraag is of er budget is en of het kan.”

En toneel? “Ik heb Dood in Venetië gedaan bij het Internationaal Theater Amsterdam. Dat vond ik een toffe ervaring. Het was ook mezelf in het diepe gooien, maar ik had er veel vertrouwen in. Als je geen fouten maakt, kun je niet leren. Na de zomer ga ik naar de toneelschool.”

Goed nieuws! Want Glamour komt met een héle speciale, smeuige, sappige Crime Special. Yes! Met verhalen over moord en drama in de modewereld, een confession van een privédetective, een onderzoek naar de fake-designerindustrie en veel en veel meer. Word nu abonnee en ontvang 'm binnenkort op je deurmat.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good