7 x de (virtuele) dosis kunst en cultuur waar je zo naar snakt na dagen non-stop Netflix

Van online museumexposities tot virtuele voorstellingen

virtuele tours
Kike ArnaizGetty Images

Heb je na een week in zelfisolatie Netflix, Videoland én Disney+ zo goed als uitgespeeld? Dan heb je vast en zeker zéér de behoefte om je geest weer eens te verrijken met kunst, cultuur en al het ander prachtigs dat de wereld te bieden heeft. Geen zorgen, kan gewoon.

Virtuele tours

Het liefst sta je natuurlijk oog in oog met De Nachtwacht of 's werelds natuurlijke wonders, maar nu dat er éven niet inzit, kunnen we beter de technologie die we ons anno 2020 rijk zijn flink omarmen. Met deze virtuele tours van Google Arts en Culture breng je een virtueel bezoekje aan een museum en reis je in gedachten de hele wereld over.

1. Nationale parken

Amerika telt talloze nationale parken, waar je de meest ongerepte natuur aantreft. In een vijfdelige virtuele tour word je meegenomen naar vijf totaal verschillende parken: van de vulkanen op Hawaï tot het ijslandschap in Alaska en de onderwaterwereld in Florida.

2. Rio de Janeiro

Staat Rio – of heel Brazilië – nog op je bucketlist? Dat wil je deze virtuele tour echt niet overslaan. De tour geeft je een bijzondere sfeerimpressie van de stad – net alsof je er écht bent.

3. Musea

Van Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum tot The Metropolitan Museum of Art in New York en het Guggenheim in Bilbao: struin in je gedachten door de museumgangen wanneer je de vele online exposities bewondert.

4. Robbeneiland

Robbeneiland, vlakbij de kust bij Kaapstad, staat bekend als hét beruchte eiland dat bijna vierhonderd jaar werd gebruikt om gevangenen vast te houden. Onder anderen Nelson Mandela zat er achttien jaar achter de tralies. Maar hoe ziet het er daar eigenlijk uit? Deze virtuele tour biedt een uniek kijkje en voorziet je van de grimmige geschiedenis.

5. Virtuele voorstellingen

De afgelopen weken werd het ene evenement – waaronder het Songfestival – na het andere concert afgelast, en ook de musical- en theaterwereld staat voorlopig even stil. Maar een huiskamerconcert was nog nooit zo indrukwekkend met deze virtuele voorstellingen, van opera tot dans en zelfs theater.

6. Versailles

Het Paleis van Versaillesen de bijbehorende tuinen – eens écht een keertje op je gemak bewonderen? Dankzij deze virtuele tour doe je dat vanaf je luie stoel. Wederom inclusief een stukje geschiedenis en interessante weetjes. Kun je meteen de expert uithangen mocht je – wanneer de coronacrisis weer voorbij is – weer een keer die kant op gaan.

7. Het pracht en praal van Italië

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Italië, het land dat momenteel het meest lijdt onder de coronacrisis. Het prachtige land zit deze dagen eigenlijk altijd in onze gedachten, maar via deze virtuele tour, die de culturele parels van het land belicht, nog ietsje meer.

Zien: waarom lijkt het alsof de ogen van Mona Lisa je volgen?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur