Glamour’s boekenclub: 3x boeken om helemaal blij van te worden

Van deze drie boeken word je gegarandeerd een stuk blijer

Glamour's boekenclub
Glamour NL

In Glamour's Boekenclub deelt Saraï van Well haar leukste leestips. Deze keer deelt ze haar drie ultieme feel good boeken.

Zelfquarantaine, de één gedijt er goed bij en werkt met alle liefde zijn ‘oh was dit ook nog kapot’-kluslijst van de afgelopen twee jaar af. Eindelijk is er weer licht op de overloop en hoef je ’s nachts geen acrobatische dans meer uit te voeren om het toilet te vinden. De ander wordt er gillend gek van en voert nog net geen diepgaande gesprekken met zijn goudvis (no judgement). In deze onzekere, spannende tijden hebben we allemaal één ding gemeen: een beetje blijheid kunnen we wel gebruiken. Settle jezelf in dat cosy hoekje van de bank of in de zon in de tuin of op je balkon, want we’ve got your back! Van deze drie boeken word je gegarandeerd een stuk blijer.

Hou je mond - Sophie Kinsella

Soms floepen we er weleens iets uit wat we beter voor onszelf konden houden. Nu is dat natuurlijk helemaal niet erg, maar als je aan je nieuwe baas vertelt dat je je afvraagt of je überhaupt een g-spot hebt, dan is dat op zijn zachtst gezegd niet zo handig. Het overkomt hoofdpersoon Emma in ‘Hou je mond!’ van feel good koningin Sophie Kinsella. Tijdens een paniekaanval in het vliegtuig vertelt ze al haar geheimen aan de wildvreemde, zeer aantrekkelijke man naast haar. Althans dat dacht ze. De man in kwestie blijkt de directeur te zijn van het bedrijf waar ze voor werkt. Maak je maar op voor vele tenenkrommende lachmomenten want dit brengt flapuit Emma in een aantal grappige, ongemakkelijke situaties als ze zij aan zij met hem moet werken.

Taal is zeg maar echt mijn ding - Paulien Cornelisse

Wanneer een schrijfster haar boek opent met ‘Wees niet bang, het gaat niet over jou’ dan weet je dat je waarschijnlijk veel ‘oeps, doe ik dat ook momenten?’ gaat krijgen. Schrijfster Paulien Cornelisse bundelde een aantal van de columns, die ze schreef voor onder andere NRC, in ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’. Een hilarische columnbundel, waar ze ingaat op onder andere koosnaampjes voor je partner, waarom het woord focking een taalverrijking is en hoe het woord ‘ding’ een ding is geworden.

Zo schrijft ze: ‘Even visualiseren: jongensachtige man in T-shirt met mannendecolleté, met een broek die zogenaamd niet duur is, quasi-nonchalante gezichtsbeharing, misschien een duimring en misschien een mystiek kettinkje om de hals uit Samoa of een andere spirituele locatie. Plaatje compleet? Welnu, dit type man heeft een eigen taal. In deze taal is één woord heel belangrijk en dat is het woord ‘ding’”. Om te vervolgen met: ‘Als Chris ‘mannendecolleté’ Zegers het niet allang gezegd heeft, dan gebeurt het waarschijnlijk zeer binnenkort’. ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ leest als een urenlang binnenpretje.

Pogingen iets van het leven te maken - Hendrik Groen

Op de dagen dat alles tegenzit, je overweldigd wordt door slecht nieuws is er één iemand bij wie je altijd aan kunt kloppen voor een flinke dosis humor. Maak kennis met de leukste, fictieve bejaarde van Nederland: Hendrik Groen. De tachtigjarige pent dagboeken vol over de avonturen die hij samen met zijn goede vriend Evert beleeft in het verzorgingstehuis. Van de appelflappen die aan de rok van mevrouw Voorthuizen blijven plakken tot natte cake. Zo schrijft hij: ‘Hoe ze erin slaagt om van de natste cake in korte tijd stoffig karton te maken is een raadsel. Per plakje heb je drie kopjes thee nodig. Ik ga morgen een daad stellen en het tweede plakje weigeren. Het begin van een nieuw leven.’ In het eerste dagboek ‘Pogingen iets van het leven te maken’ lees je de ongenuanceerde gesprekken die de bejaarden voeren en is Hendrik Groen himself de perfecte voice over met zijn vileine humor.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur