Pasta bolognese recept: Chefkok Jaimie van Heije laat zien hoe je het maakt

En hij geeft wat extra kook-tips

Hé jij daar, in je huisje! We weten dat het in de huidige coronacrisis moeilijk is om constant positief te blijven. Om je een handje te helpen, proberen we voor de nodige afleiding te zorgen. Iedere dag om 12:00 gaat Glamour live op Instagram met een interessante, inspirerende en toffe gast. Één van die gasten was chefkok Jaimie van Heije, die ons een kookles geeft.

Chefkok Jaimie van Heije

Jaimie van Heije is een Nederlandse chefkok en heeft zijn eigen restaurant in Ouderkerk aan de Amstel in Amsterdam. In de Instagram 'Live met...' van afgelopen zaterdag zagen we hoe de chefkok ons een makkelijk recept liet zien wat iedereen thuis kan maken.

Pasta bolognese recept

Volgens Jaimie is het maken van een pasta altijd een goed idee, omdat je veel kunt spelen met de ingrediënten. Zit er iets tussen wat je niet lekker vindt? Dan kun je het altijd weglaten of eventueel vervangen door iets anders. Voor het simpele pasta bolognese recept van Jaimie heb je nodig: gehakt, pancetta spek, wortelen, ui, tomatenpuree, tomatenblokjes, verse tomaten, rozemarijn, zout, peper en suiker. Voor de bereidingswijze kun je de video met Jaimie hierboven checken! Hij vertelt je stap voor stap wat je moet doen.

   Keuken- en kooktips van Jaimie

   Jaimie gaf ons tijdens de live-sessie een aantal tips waar we waarschijnlijk allemaal wel iets aan hebben:

   • Koop kruidenplantjes en zet deze bij het raam, zodat ze genoeg zonlicht krijgen. Zo kun je elke dag gebruik maken van verse kruiden.
   • Leg bananen altijd apart van de rest van het fruit. Het blijkt dat wanneer je je bananen bij ander fruit laat liggen, ze te snel rijp worden.
   • Wanneer je te veel pastasaus hebt gemaakt kun je er lasagne van maken door er melk aan toe te voegen.
   • Laat eten eerst volledig afkoelen voordat je het afsluit en in de vriezer stopt.
   • Voorgebakken gehakt dat uit de vriezer komt mag je 's ochtends er al uit halen om te laten ontdooien, maar bij rauw gehakt moet je dit niet doen.

    Bekijk de video van de live-sessie met Jaimie hierboven. Morgen zijn we weer om 12:00 live op onze Instagram pagina (@glamournl). Deze keer met choreograaf Vincent Vianen!

    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Feel Good