Zo verdien je online het meeste geld aan je tweedehands kleding

Detox je garderobe en verdien geld

tweedehands-kleding-verkopen-online
Edward BerthelotGetty Images

De uitbraak van het coronavirus houdt ons allemaal in de greep. De de meesten zitten thuis in zelf-quarantaine en hebben opeens ontzettend veel vrije tijd. We tipten eerder een aantal dingen die je nu thuis kunt doen waar je nooit tijd voor had, voor het geval je er juist voor kiest om je dagen zo productief mogelijk door te brengen (maar als je liever Videoland of Netflix binget is daar ook niets mis mee). Dit is overigens ook het uitgelezen moment om eens in je kledingkast te duiken. We geven je vijf tips om je kast op een verantwoorde manier op te ruimen.

Detox je kledingkast

1. Herontdek je kleding

  In plaats van kledingstukken, die niet onmiddellijk joy opwekken weg te gooien (weet je nog, Marie Kondo), kun je sommige stukken ook een tweede of derde kans geven. Volgens Elizabeth L. Cline, auteur van het nieuwe boek The Conscious Closet, is het een kans om te herontdekken wat je hebt. “Het meest duurzame item in je kast is natuurlijk een kledingstuk die je al bezit”, aldus Cline.

  2. Zorg ervoor dat je kleding in goede staat is

   Om de kans te vergroten dat de kledingstukken die je weg doet een nieuwe eigenaar vinden, is het belangrijk dat ze in goede staat zijn. Zorg er dus voor dat je items zijn gewassen en dat vlekken zijn schoongemaakt. Kijk ook naar kleine reparaties zoals het aannaaien van losse knopen. Een kleine moeite die ervoor zorgt dat items een tweede leven vinden in een andere kast in plaats van op de vuilnisbelt.

   Zien: meer ruimte in je kast creëren? Zo vouw je je kleding het best op

   3. Geef je kleding een tweede leven

    De beste manier om ervoor te zorgen dat je kleding niet wordt weggegooid, is door het te verkopen. Waardevolle items kun je doorverkopen via Designer-Vintage. Zo neem je verantwoordelijkheid door het item een nieuw leven te geven én verdien je wat geld terug, win-win! Designer-Vintage is tevens een bijzondere liefdadigheidsverkoop gestart, waarbij een aantal verkopers - waaronder Glamour's hoofdredacteur Anke de Jong - een deel van de opbrengst doneren aan het Rode Kruis. Bovendien heeft het platform deze maand een speciale actie waarbij je een kledingstuk gratis op de site mag plaatsen.

    Glamour's Saskia is al fan: "Designeritems leuken mijn kast op! Sure, ik betaal me arm. Maar ze zijn duurzaam: beter gemaakt en van goede kwaliteit. Ik doe er dan ook langer mee. Het zijn meestal klassiekers. Als ik een designeritem toch zat ben, omdat het een show piece betreft, dan verkoop ik 'm gewoon door. En vaak nog mét winst ook!," aldus Sas. Lees gauw verder om al haar resell-geheimen te ontdekken.

    4. Doneren of recyclen

     Naast verkopen kun je de kleding die je niet meer draagt natuurlijk ook doneren aan een kringloopwinkel of aan het Leger des Heils. Is je kleding te versleten om nog een keer te gebruiken? Breng het dan naar een textielbak bij jou in de buurt. Dan wordt het naar kringloopwinkels gestuurd in Oost-Europa, Afrika en Azië en als het echt niet meer bruikbaar is, wordt het zo veel mogelijk gerecycled. Duurzaamheid is steeds meer een focuspunt binnen de mode-industrie, die nog steeds een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is. De zoektocht naar duurzame alternatieven op het gebied van productie en materiaal wordt daardoor steeds groter. Ook zijn er steeds meer duurzame kledingmerken die gebruik maken van ‘oude’ materialen zoals MUD jeans en Loop.alife. Daarnaast zijn er talloze andere nieuwe duurzame stoffen die ontwikkeld worden - wij zetten drie nieuw ontwikkelingen op een rij.

     5. Ruim alleen kleding in het seizoen op

      Focus je alleen op de kleding die momenteel in het seizoen is. Dit zal je helpen beslissen wat je wilt bewaren, afhankelijk van wat je dus daadwerkelijk draagt. Daarbij is het makkelijker om, als de lente er bijvoorbeeld aankomt, een nieuwe eigenaar te vinden voor een voorjaarsjurk dan een winterjas.

      This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van Money Talk