Zó vier je je verjaardag ten tijde van thuisisolatie

Zes tips voor iedereen die binnenkort jarig is!

Text, Pink, Line, Font, Design, Pattern, Parallel, Magenta,
Getty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 25 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Je verjaardag vieren ten tijde van thuisisolatie sucks. Toch mag je JOUW DAG niet zomaar aan je voorbij laten gaan, dat vindt ook Glamour's Gina - zij is in april jarig en hangt gewoon de slingers op.

Zien: tips voor een geweldige digitale surprise party

Verjaardag vieren tijdens coronavirus

''Over precies twee weken ben ik jarig, word ik 31. Hoewel ik super blessed ben dat ik mijn geboortedag met mijn dochtertje Mex kan vieren (en ze voor een 2-jarige keigoed lang zal ze leven kan zingen) voelt het toch incompleet zonder mijn ouders, broer (en zijn gezin), zusje en beste vriendin. Ik ben zo iemand die elk jaar haar verjaardag viert, zelfs twee keer! De tamme verjaardag voor mijn familie: thee met taart op de dag zelf. En de 'wilde' verjaardag voor mijn vriendinnen: discobolwen en drunk dancing in het weekend. Uiteraard, dit jaar vier ik mijn verjaardag niet zoals ik gewend ben, dat is dan maar zo. Máár dat ik 8 april volledig in de steigers een verjaardagsdansje doe (en een gintonic drink), dat is zeker.''

Zes tips

Binnenkort jarig? Met deze tips voel je je jarig - quarantaine of niet.

Treat yourself

Dat kan iets kleins zijn, zoals een bos bloemen, die kan je namelijk gewoon online bestellen of een reep chocolade. Maar mag ook zeker iets groots zijn, denk aan een sieraad waar je hard voor gespaard hebt. Deze verjaardag is anders dan anders, dus een cadeau(tje) aan jezelf geven hoort daar gewoon bij.

Dress the f*ck up

Pyjama of chillpak? Dacht het niet. Doe die ene jurk of jumpsuit waar je dacht geen gelegenheid voor te hebben aan (en own je birthday look!), was je haren weer een keer en ga voor een fleeky make-uppie. Shine bright, je bent maar één keer per jaar jarig. Ohja, vergeet niet een kek kiekje te maken voor the gram, maar laat de zielige caption achterwege.

Geef een beeld-bel-borrel

Props voor technologische hoogstandjes! Ken je het fenomeen beeld-bel-borrelen al? Een kwestie van Houseparty openen, iedereen een glas wijn (of cocktail) bij de hand, lekker nummertje aan en feesten maar. Omdat het de hele dag jouw feestje is, plan meerdere beeld-bel-borrels (met je vriendinnen, nichtjes, collega's) verspreid over de dag.

Bak een taart voor jou alleen

Eindelijk hoef je geen rekening te houden met wie welke taart lekker vindt, je bakt (of koopt) gewoon die taart die jij lekker vindt. Daarbij hoef je je ook niet te 'schamen' als je een tweede, derde of misschien zelfs vierde stuk taart neemt. Ook als je 'm helemaal zelf op eet snappen we dat. Het is jouw dag, dus verwen jezelf! Je moet alleen wel zelf die taart bakken, maken (als je voor een kwarktaart gaat) of kopen.

Artikel gaat verder onder de video.

Tip: celebrate big met deze feestelijke champagnetaart

Trakteer jezelf op een in house spa-momentje

Woon je met huisgenoten (of heb je kinderen)? Reserveer de badkamer (en vraag je geliefde om op de kids te letten). Koptelefoon op (terwijl je favoriete playlist afspeelt), je lievelingsgeurkaarsen aan en badderen in een kruidenbad van lavendel. Hemels! P.S. wil je het goed doen, trakteer je zelf dan ook op een gezichtsmasker én haarmasker.

Vier je belated birthday in de zomer

Ben je in maart of april jarig, dan is de kans klein dat je je verjaardag in de buitenlucht viert. Of met partytent en een terrasverwarmer. In dit geval geldt: van uitstel komt geen afstel! Vier je belated birthday in de zomer! Op het dakterras, in de tuin of in het nabij gelegen park. Of: host met mede ex-jarigen, die ook wel je vriendinnen zijn, ter zijner tijd een groot verjaardagsfeest met een verlengsnoer. Bijvoorbeeld bij jullie favoriete strandtrent.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder