Het spel De Weerwolven van Wakkerdam is nu ook gratis online spelen

Wie spreekt de waarheid, en wie liegt?

Weerwolven online
Andriy OnufriyenkoGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 1 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Nu we nog wel even thuis zitten en onze vrienden al een paar weken – en waarschijnlijk nog veel langer – moeten missen, zijn we allemaal naar dingen op zoek die onze verveling tegen kunnen gaan. We zijn allemaal al flink aan het Houseparty'en en online borrels aan het houden. Super leuk, maar we willen ook een keer iets anders dan non-stop 'Quick Draw' spelen. En laat er nu net een nieuw spel online zijn gekomen wat je waarschijnlijk wel herkent.

De Weerwolven van Wakkerdam online

Ken jij het spel De Weerwolven van Wakkerdam? Voor sommigen is dit het toppunt van jeugdsentiment, anderen spelen het spel nog steeds regelmatig. Mis je het om dit spel samen met je vrienden te spelen, of kom je thuis niet aan genoeg spelers? Dan is er goed nieuws; je kunt het spel vanaf nu ook online spelen. Wat je daarvoor nodig hebt is simpel: minimaal 8 en maximaal 12 personen die het spel willen spelen, en het duurt zo ongeveer 15 minuten, let's go!

Zien: The Family Quiz met Lizzy en Charlie van der Ligt


Hoe speel je het spel De Weerwolven van Wakkerdam?

Alle spelers worden verdeeld in twee groepen: de burgers en de weerwolven. Iedere speler krijgt een kaart met daarop een afbeelding van zijn of haar rol. Sommige burgers hebben speciale krachten waar ze gebruik van kunnen maken. Zo zijn er in het basisspel verschillend rollen voor de burgers, zoals: ziener, heks, jager, cupido en het onschuldige meisje. Je speelt een aantal rondes, waar je gevraagd wordt om je ogen te openen wanneer jij aan de beurt bent. Iedere nacht krijgen de weerwolven de kans om de burgers uit te schakelen, en overdag moeten de burgers een weerwolf op de brandstapel gooien. De vraag is alleen: weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? Wie spreekt de waarheid, en wie liegt er?

Online spellen met vrienden

Buiten De Weerwolven van Wakkerdam zijn er nog veel meer spellen die je nu online kunt spelen met je vrienden. We schreven eerder over het spel Cards Against Humanity, dat nu ook een online versie heeft.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder