Wat is toch in vredesnaam die Dalgona Coffee waar iedereen het over heeft?

Dít is waarom deze fancy koffie viral gaat

De afgelopen weken zien we het overal op het internet opduiken: iedereen heeft het over Dalgona koffie. De creamy koffie gaat al een tijdje viral op TikTok, en nu is de trend echt niet meer te ontwijken. Mooi meegenomen, want het is ook het perfecte drankje voor deze warme lentedagen.

Wat is Dalgona koffie?

Laten we even bij de basics beginnen: wat is Dalgona koffie en hoe maak je het? Het lijkt op TikTok heel makkelijk, maar toch zien we 'm veel mislukken. Het recept is simpel: Je neemt een eetlepel oploskoffie, een eetlepel suiker en een eetlepel heet water. Dat goedje mix je enkele minuten tot er een romige substantie ontstaat. Dat doe je het liefst met een elektrische mixer of een garde. Met een lepel of vork kán het ook, maar weet waar je aan begint: dan is het ook meteen een pittige spierballenworkout. Vul een glas koude of warme (haver)melk, en schep de romige koffie er overheen. Enjoy!

Waar komt Dalgona koffie vandaan?

Dalgona (ppopgi in het Koreaans) is een populaire street food snack in Zuid-Korea, een beetje te vergelijken met honeycomb. Het wordt gemaakt van gesmolten suiker, water en bakpoeder. De Dalgona koffie wordt zo genoemd omdat de fluffy substantie wel wat wegheeft van het karamel-achtige dalgona.

Dalgona koffie verscheen in januari ineens op het internet. Het ging viral toen Zuid-Koreaanse acteur Jung Il-woo het maakte in een populair tv-programma, waarna het viral ging op TikTok.

Waarom gaat het viral?

Tja, onze hunkering naar een speciale koffie is best te verklaren, nu we niet meer tientallen euro's per week over de balk kunnen smijten bij onze lokale Dure Koffiezaak.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

En hé, deze fancy koffie bestaat uit slechts drie ingrediënten die we bijna allemaal gewoon in huis hebben. Daarnaast heeft het kijken van de filmpjes op TikTok een heerlijk lukt-het-of-lukt-het-niet gehalte. Lekker hersenloze content op de dagen dat je je stiekem toch een beetje verveelt. Zo probeerde Lizzo mee te doen aan de trend, wat finaal mislukte.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good