Glamour's Anke: 'Friesland geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid'

'Wanneer ik in Amsterdam ben mis ik Friesland, maar wanneer ik in Friesland ben mis ik Amsterdam'

anke de jong
Robin van der Schaft

Ik kom oorspronkelijk uit Friesland en ik kan niet wachten om er, na de coronacrisis, weer naartoe te gaan. Sinds ik in Amsterdam woon, mis ik vooral de ruimte en de natuur die je in Friesland hebt - dat geeft mij echt het ultieme gevoel van vrijheid. Ik mis het ook om mijn familie om me heen te hebben. Mijn zusjes wonen namelijk in het buitenland, dus die zie ik ook niet zo vaak. Wanneer ik in Friesland ben, ga ik weer even terug naar vroeger.

Vrijheid

Daar zit ik dan, bij mijn superlieve mem (moeder) die mij flink in de watten legt. Het is echt alsof ik weer even een klein meisje ben. Deze quarantainetijd blik ik veel terug op vroeger, en ook de hobby's waar ik veel voldoening uit haalde. Paardrijden, bijvoorbeeld. Als klein meisje was paardrijden iets wat ik het allerliefste deed en omdat mijn vader een manege heeft, was ikdaar vaak te vinden. Dat is echt iets wat ik herinner vanuit mijn jeugd en een hobby die ik onlangs weer heb opgepakt. Zo leuk!

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wanneer ik in Amsterdam ben, mis ik Friesland, maar wanneer ik in Friesland ben, mis ik Amsterdam. Ik ben eigenlijk iemand met twee gezichten, niet verkeerd bedoeld dan. Aan de ene kant hou ik heel erg van het stadse, het gezellige en het snelle leven in Amsterdam. Aan de andere kant heb ik het nodig om zeker een weekendje in de maand terug naar Friesland te gaan om even te kunnen unwinden, weer in de natuur te zijn, fikkie te stoken en echt back tot basic gaan. Ik hoop daarom dat ik ooit heel veel geld zal verdienen en er dan een extra huis bij kan kopen, haha.

Hotspots Friesland

Friesland is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken als deze crisis voorbij is. Mijn toptips? Ga een keer kijken naar een voetbalwedstrijd van sc Heerenveen of een ijshockeywedstrijd, huur een bootje en ga lekker varen op het Sneekermeer of maak een wandeling in het Oranjewoud. Wil je er liever een keer overnachten? Dan ben je bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag aan het juiste adres. Vergeet je ook niet te snoepen van suikerbrood als je het Friese avontuur aangaat?

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good