Columnist Eline: 'Tijdens deze quarantaine loopt mijn koopverslaving totaal de spuigaten uit'

'Ik hou mezelf voor dat ik op deze manier onze fragiele economie stimuleer'

Beautiful woman sitting in cafe
Andriy OnufriyenkoGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 14 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Eline Cordie (34) was de afgelopen vijftien jaar onder andere go-go danseres, suikerspinverkoopster en mislukt fotomodel. Nu schrijft ze elke week voor Glamour over alles wat haar bezighoudt.

Concentratievermogen tijdens quarantaine

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik heb momenteel een concentratievermogen van likmevestje. Het is een regelrecht zooitje in mijn hoofd en ik krijg amper een zin op papier, mede dankzij de twee kleine stoorzenders die ik nu 24/7 om me heen heb. Het enige wat mijn aandacht op dit moment nog een beetje vast kan houden zijn 1: de ongelofelijk stompzinnige TikToks van beroemdheden die van gekkigheid niet meer weten wat ze met zichzelf aanmoeten. En 2: online shoppen.

Koopverslaving

Deze quarantaine loopt mijn koopverslaving namelijk totaal de spuigaten uit. In plaats van dat ik deze periode aangrijp als een kans tot bezinning - zoals misschien zou “moeten” - speur ik elk onbewaakt moment het internet af voor de laatste koopjes. Schoenen, tassen, rokken, zonnebrillen. Het maakt me niet uit wat het is, maar ik wil het. Laatst kwamen er op één dag vier pakketjes binnen waarvan ik van de helft al niet meer wist wat erin zat. Ik kan met totaal iets anders bezig zijn en me ineens bedenken dat ik écht een nieuwe beach pong set/fladderende zomerjurk/overdreven designergeurkaars nodig heb om deze crisis door te komen, EN WEL NU.

'Het online loeren naar mooie spullen is puur escapisme'

Ik hou mezelf voor dat ik op deze manier onze fragiele economie stimuleer. Maar als ik heel eerlijk ben, weet ik ook wel dat ik echt even moet dimmen en dat al die impulsaankopen me niet gelukkiger gaan maken. Al is het alleen maar voor mijn arme postbezorger, die met het zweet op zijn voorhoofd elke dag 176 pakjes moet bezorgen aan al die mensen die zich kapot vervelen thuis. Misschien probeer ik door te shoppen deze rare periode en de onrust die ik voel te bezweren. Het online loeren naar mooie spullen, waarvan ik kennelijk denk dat ze mijn leven zullen vervolmaken, is puur escapisme. Alles om maar even niet te denken aan de realiteit.

Weinig controle

Ook zoiets raars: ik steek nu meer tijd en aandacht in mijn uiterlijk dan voor de apocalyps. Droeg ik hiervoor eigenlijk zelden een beha of make-up, sta ik nu ineens twintig minuten voor de spiegel ’s ochtends. En geen hond die ziet hoe leuk ik eruit zie. Ik lijk wel gek. Maar ik voel me er echt beter door. Het is een van de weinige dingen waar ik momenteel nog controle over heb. Niemand weet hoe lang dit nog gaat duren, mijn inkomsten als freelancer zijn onzeker (nog een goede reden om te stoppen met shoppen) en in een notendop gaat alles zo’n beetje naar de knoppen. Ik wil de grafstemming niet verergeren door er ook nog eens bij te lopen als iemand die het op heeft gegeven. Terwijl ik dit schrijf zit ik achter mijn laptop in een strakke spijkerbroek die genadeloos in mijn kruis snijdt, in een wolk van mijn dure lievelingsparfum. Mij krijgen ze er niet onder! En als ik deze periode straks zonder al teveel kleerscheuren ben doorgekomen heb ik wel wat nieuws verdiend. Vinden jullie niet?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder