De vier allerleukste alternatieven voor het festivalseizoen

Hotelfestival No Art Hotel kun je ook vanuit je eigen stekkie beleven

young confident woman outside
Renell Medrano / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

We beginnen eindelijk een beetje te wennen aan het idee dat het festivalseizoen niet doorgaat. Maar welke alternatieven zijn er, om tóch het gevoel te kunnen krijgen wat je hebt tijdens festivals? Wij zijn op onderzoek uitgegaan om voor jou de leukste alternatieven op een rijtje te zetten.

HEMtuin

Nu de festivals niet door kunnen gaan, probeert ook HEMtuin ervoor te zorgen dat de entertainmentindustrie draaiende blijft. HEMtuin in Zaandam is het grootste culturele anderhalvemeterterras van heel Nederland én is vanaf vrijdag 26 juni te bezoeken. Dit doen ze door een terrasfestival te organiseren met verschillende area's waarbij iedereen makkelijk anderhalve meter afstand kan houden.

Zo hebben ze de brunch- en dinnershow, lichtshow, theaterfabriek, een festivalmuseum en de HEMbrug Express - een boot waarmee je in een half uurtje van Amsterdam CS naar het terrein gebracht wordt. Voelt echt een beetje festivallerig.

No Art Hotel experience

In de A'DAM Toren wordt aankomende zaterdag 20 juni voor de eerste keer het anderhalvemeterfestival No Art Hotel experience gehouden. Vijf jongens zijn op het geweldige idee gekomen om samen met het Sir Adam Hotel en The Loft een hotelfestival te organiseren. "We wilden graag een alternatief verzinnen voor een festival en toen hebben we besloten om dit te starten," aldus Bora Guney - één van de vijf jongens die het georganiseerd heeft.

Er mogen maar liefst 120 bezoekers komen, die er vervolgens 24 uur lang kunnen vertoeven. Het originele festival start met dinnershows, in club A'dam&Co en The Loft.

Vervolgens worden de gasten naar hun hotelkamer begeleid. Hier kunnen ze de livestream kunnen bekijken die vanuit The Loft wordt uitgezonden. "Je krijgt dan het gevoel alsof je hotelkamer de main stage is," aldus Bora. De gasten kunnen ook nog QR-codes herkennen in de hotelkamer. "Met deze QR-codes kunnen mensen geld doneren aan het Rode Kruis."

Er zijn geen kaarten meer beschikbaar, maar niet getreurd. Je kan de livestream ook vanuit je eigen stekkie meekijken via Facebook of YouTube.

De Lievelinge

Kampeerterrein De Lievelinge is het ideale alternatief voor een camping, wat het voelt er namelijk als de meest glamping variant van een festivalcamping. Je kunt genieten van de groene oase om je heen met een heerlijk zwemmeer, grote kampeerplaatsen en verhuurunits. Ook niet geheel onbelangrijk; een restaurant met een prachtig zonneterras waar je kunt genieten.

Dus, ben je nog met je vrienden op zoek naar een leuk plekje waar je een paar dagen kunt crashen, of misschien wel met je familie of gezin, dan is dit de ideale plek. Bovendien is De Lieveling één van de weinige campings waar je nog een vuurtje mag stoken. Zie je het al voor je; heerlijk met z'n allen bij de tent met hapjes en drankjes? Ge-nie-ten.

Tijdloos

Organisatie Tijdloos geeft je de tijdloze vakantie die je nodig hebt. De makers van onder andere Mysteryland, Q-dance, Welcome to the Future, Amsterdam open Air en Multigroove hebben dit creatieve concept bedacht. Ze zijn op zoek gegaan naar een manier om hun passie en liefde op een andere manier te kunnen vormgeven.

En zo ontstond de nieuwste grootste chill out van 2020; Tijdloos. Via de websites kun je een Tijdloos week, mid-week of weekend boeken om even helemaal zen te worden. Rustig aan het strand, op de kleine eilanden en in de bossen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good