Dit gerecht is goed voor je hersenen: groentelasagne

Geef je hersenen een boost en voel je fitter, scherper en positiever met dit recept

charlotte labee groentelasagne
OkayWorks

Als je gezond eet, doe je dat vaak om net wat strakker in je vel te zitten. Maar heb jij ooit gezond gegeten om je hersenen dat extra beetje liefde te geven? Waarschijnlijk niet, maar daar brengt deze groentelasagne verandering in.

Brain balance expert Charlotte Labee deelt met jou een recept dat je brein de ultieme oppepper geeft. Puur eten zorgt voor meer energie, een helder hoofd, een beter geheugen en je gedachtes worden positiever. Hoe dat werkt? In het stuk 'Eet je brein scherper en slimmer' deelt Charlotte haar kennis. 

Check hieronder het recept voor de groentelasagne. Wil je ook een goed ontbijt voor je hersenen?  Check hier het quinoa bramen recept.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 40 minuten
Kooktijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 1 uur 10 minuten
Ingrediënten
Groentelasagne
250 g

tomatenpulp

1

ui

2

teentjes knoflook

2

takjes tijm

Pompoen lasagnevellen (gedroogd)

1

handje geraspte pecorino

2

aubergines in blokjes van een ½ cm

1

courgette in blokjes van een ½ cm

2

rode paprika’s in blokjes van een ½ cm

2

rode uien in blokjes

1/4

 bosje basilicum

1

scheutje kokosolie

Bereidingswijze
Hoe dan precies?
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Begin met het maken van de saus. Snipper de ui, pers de knoflook fijn en bak dit in een scheutje verhitte olie in een koekenpan.
  3. Voeg de tomatenpulp en tijm toe en laat het geheel 30 min pruttelen.
  4. Vermeng ondertussen de in blokjes gesneden groenten met olijfolie.
  5. Pof de groenten in ongeveer 20 minuten beetgaar.
  6. Zeef de tomatensaus en breng deze op smaak met peper en zout.
  7. Bouw de lasagne laagje voor laagje op (laagje groenten, laagje saus, laagje pompoenvellen) en rasp er pecorino over.
  8. Schuif de schaal voor 35 minuten in het midden van de oven. Serveer de lasagne wanneer hij klaar is met een extra handje basilicum en een scheutje olijfolie erover.

Meer lezen over voeding voor je brein? Glamour sprak Charlotte Labee. Ze vertelt hoe je je brein scherper en slimmer eet door deze voedingsmiddelen.

Wat maakt dit recept goed voor je hersenen?

Charlotte Labee: "Ik ben dol op kruiden, maar nog niet zo heel lang geleden was de inhoud van mijn eigen kruidenkastje best sneu. Sinds ik weet dat kruiden zo enorm veel doen voor onze gezondheid, puilt het kastje uit. In het Brain Food boek heb ik een compleet hoofdstuk gewijd aan kruiden.

Tijm is zo’n fijn kruid want het bevat een flavonoïde die ook wel apigenine wordt genoemd. Dit stofje helpt om de verbindingen tussen stamcellen en neuronen te versterken. Apigenine lijkt qua werking een beetje op oestrogeen, dat ook een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van neuronen. Sommige onderzoekers geven aan dat een voedingspatroon rijk aan apigenine een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van hersencellen en zelfs de communicatie ertussen kan verbeteren. Naast tijm is ook peterselie een krachtig kruid voor de hersenen."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good