11 Ongemakkelijke momenten die je tijdens het sporten (en erna) ervaart

Sta je dan met je bokshandschoenen aan en een sportlegging die nog net niet op je enkels hangt

Ik vind sporten heerlijk. Het is de perfecte start van de dag, als je het mij vraagt. Ik voel me wakker, mijn hoofd is leeg, je kent het wel. Nu de sportscholen dicht zijn, besloot ik een personal trainer in te schakelen. Kost je wat, heb je ook wat. Na iets meer dan drie weken op mijn gat te hebben gezeten, was het vorige week tijd voor wat actie. Naast dat ik the day after gelijk aan de ontiegelijke spierpijn werd herinnerd, kreeg ik ook weer even een reality check dat sporten heel wat ongemakkelijke momenten met zich meebrengt.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ongemakkelijke momenten tijdens het sporten

Na wat navraag in het team van Glamour, merk ik al snel dat ik lang niet de enige ben. Na mijn startsein slash klachtenregen rollen de verhalen binnen. De een laat per ongeluk scheetjes (ik noem geen namen), de ander klaagt over sportleggings die gigantisch doorschijnen tijdens het squatten, en ik: ik dacht dat mijn blaas me gisteren tijdens een combinatie van high knees en jumping jacks in de steek zou laten.

Ongemakkelijke momenten

The list goes on and on, want naast bovengenoemde ongemakkelijke momenten tijdens het sporten, kunnen we met slechts ons team al een heel boek vullen. Voorlopig houden we het even bij onderstaand lijstje, waarvan de kans groot is dat jij ze ook kan afvinken. En mocht je tips of wellicht lifehacks voor tijdens het sporten hebben, schroom dan niet om ons even een berichtje te sturen. We zijn je bij voorbaat eeuwig dankbaar.

1. Sportlegging zakt af
Sta je dan met je bokshandschoenen aan en een sportlegging die nog net niet op je enkels hangt.

2. Sportbeha voelt bij het uitdoen net aan alsof je een spanx over je hoofd moet trekken
Het biedt tijdens het sporten zelf de nodige ondersteuning, maar wanneer je het ding eenmaal thuis uit moet trekken: niet te doen.

3. Attributen waar je je geen raad mee weet
Terwijl iedereen om je heen je het gevoel geeft dat ze precies weten wat ze aan het doen zijn. Side note: ook deze mensen weten waarschijnlijk niet waar ze mee bezig zijn.

4. Je snapt al die 'vakjargon' niet
Je kunt mij van alles wijsmaken. Ik heb geen idee hoe al die spieren heten en weet ook niet per se alle namen van al die ingewikkelde oefeningen.

5. De stilte wanneer de les nog moet beginnen
Wanneer iedereen zich al voor de starttijd heeft verzameld in de les en je allemaal ongemakkelijk naar elkaar gaat staan kijken.

6. Je komt te laat in de sportles
Het is net alsof je te laat komt op school: heel de (sport)klas zit je aan te staren.

7. Je laat een enorme zweetafdruk achter
Ik heb altijd in mijn hoofd: als ik niet zweet, heb ik niet hard genoeg gesport. Enorme onzin natuurlijk, maar ik ben blij als het zweet eruit guts. Dat ik bij het opstaan een zweetafdruk achterlaat is dan weer minder.

8. Je hoort pas hoe hard je aan het kreunen, zuchten, puffen bent als je je oordopjes uitdoet
Dat verklaart gelijk de vreemde blikken en opgetrokken wenkbrauwen die je toegeworpen kreeg.

9. Je komt bijna niet uit je woorden als je op precies hetzelfde moment als iemand anders een oefening wil gaan doen
Het resultaat: wat ongemakkelijk gelach en niet weten hoe snel je een nonchalant bochtje naar een ander apparaat neemt.

10. Je weet niet meer welk waterflesje bij jou hoort
Het lijkt wel of iemand riep: 'Alle flesjes Spa Blauw verzamelen!'

11. Je laat een gewicht vallen
Iedereen die dit weleens heeft meegemaakt weet dat dit geluid echt door merg en been gaat. Ook sta je ineens ongewild in de spotlights, want heel de sportschool staart je aan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good