Rapper Frenna laat zich van persoonlijke kant zien op nieuw album 'Highest'

De rapper bracht afgelopen week zijn nieuwe en vijfde album uit

rapper frenna brengt nieuw album highest uit
The Media Nanny

Rapper en zanger Frenna teasete zijn half miljoen Instagramvolgers al een tijdje met de nummers Dragon Roll en Maandag, als voorproefje van zijn nieuwe album. Afgelopen week dropte hij zijn nieuwste en inmiddels vijfde soloalbum Highest. Hierop laat hij zich steeds meer zijn persoonlijke kant zien. Zo zingt hij voor het eerst een solonummer (‘Come Thru’) in het Engels en dan is er natuurlijk ook nog het nummer Nairobi, dat hij opdraagt aan zijn pasgeboren dochter.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Frenna nieuw album

Het geduld van Frenna’s fans werd de afgelopen tijd erg op de proef gesteld. Met uitzondering van de nummers die hij teasete, werd er met geen woord gerept over een releasedatum. Ook de coronacrisis deed een schepje boven op de wachttijd. Of de 29-jarige artiest dat als iets negatiefs heeft ervaren? Nee. Het verplichte stapje terug zorgde ervoor dat hij nog meer tijd had om met familie door te brengen en over het leven na te denken.

Wat nieuw perspectief bood. Zo was er eerst het idee om een volledig Engelstalig album uit te brengen, wat voortvloeide tot een album waar verschillende sounds op samenkomen, ofwel: the best of both worlds.

Samenwerkingen

Op het album Highest hoor je verschillende nummers van gevestigde namen en veelbelovende internationale features, zoals de toonaangevende Londense rapformatie NSG (‘Guestlist’), de Nigeriaanse ster zangeres Yemi Alade (‘Handle it’), bekend van haar bijdragen aan Beyoncé’s album ‘The Lion King: The Gift’ en de bijbehorende film ‘Black is King’, de Londense rapper Young Adz van D Block Europe (‘Maandag’), en de Ghanese highlife en afrobeats singer-songwriter King Promise (‘Amazing’).

Afgelopen week was het moment eindelijk daar en werd de lancering van zijn nieuwe album gevierd met een intieme luistersessie in een private jet met een klein gezelschap aan vrienden en artiesten, zoals rapper, presentator en acteur Défano Holwijn en Jefferson Osei van het Amsterdamse label Daily Paper.

Frenna

Frenna, die in het dagelijks leven luistert naar de naam Francis Junior Edusei, is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene en heeft al veel mijlpalen aangetikt. Zo scoorde hij meerdere nummer-1 hits en wist hij met zijn derde album ‘Francis’ en vierde soloalbum ‘’t Album Onderweg Naar ‘Het Album’’ in korte tijd de platina status te behalen. Ook verbrak Frenna in 2018, samen met Lil’ Kleine, destijds het Spotify-record voor meeste streams in vierentwintig uur met de single ‘Verleden Tijd’. In 2019 mocht hij zichzelf de meest gestreamde Nederlandse artiest op Spotify noemen en in juli afgelopen jaar ontving hij een award, omdat hij inmiddels een miljard streams heeft behaald met zijn muziek.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good