Wie wil nu niet zonder al te veel moeite rijk worden? Glamour heeft 5 manieren om slapend rijk te worden voor je uitgezocht.

5 manieren om letterlijk slapend rijk te worden

Laat die extra nullen op je bankrekening maar komen!

Wie wil nu niet zonder al te veel moeite rijk worden? Hoewel je altijd wel íets moet doen voor je geld, zijn er verschillende manieren om (veel) geld te verdienen terwijl je na een beetje voorbereiding nauwelijks meer iets hoeft te doen. Glamour zoekt 5 manieren voor je uit om slapend rijk te worden.
Giphy

1 Airbnb
Verblijf je tijdens je vakantie, festival of weekendtrip ook wel eens in een woning die je via Airbnb hebt gevonden? Je kunt je eigen woning ook gewoon verhuren via deze website. Of je nu zelf een weekje uit huis bent, je ieder weekend ergens anders bent of praktisch samenwoont met je vriend: door je woning te verhuren kun je flink cashen.

Als je in een stad woont, kun je vaak meer dan €100 voor één overnachting vragen. Let wel: wanneer je je woning verhuurt, is het aan te raden om je persoonlijke spullen mee te nemen óf achter slot en grendel te bewaren. Maar als je daar eenmaal een makkelijk systeem in hebt gevonden, word je vanzelf (terwijl iemand anders in je woning slaapt) rijk.

2 Bitcoin
Naast cash geld en het geld dat op de bank staat, is er nu ook een nieuwe vorm van geld: Bitcoin. Simpel gezegd kun je met dit digitale geld heel makkelijk op internet betalen. Steeds meer instanties accepteren nu bitcoins, zoals Thuisbezorgd.nl en Expedia.

Je kunt goederen kopen, bitcoins uitwisselen, ze ontvangen en ze omruilen voor geld. Het is anoniem, er zit géén derde instantie (zoals een bank) tussen en je hebt lagere transactiekosten.

Maar je kunt ze óók inzetten om geld te verdienen. Zo kun je een Bitcoinkraan openzetten. Door het voltooien van simpele opdrachten kun je dan een aantal bitcoins verdienen. Ook kun je investeren in bedrijfjes die handelen in of met bitcoins. Dat is een goede optie als je al wat startkapitaal hebt. Als je liever niet wil investeren, kun je je bitcoins ook uitlenen en verdienen aan de rente die je zelf bepaalt.

3 Online beleggen
Hoewel een grote meerderheid van de Nederlanders alleen maar spaart en niet belegt, blijkt beleggen op lange termijn succesvoller als het gaat om geld verdienen. Je kunt meedoen met het beleggingsfonds van je eigen bank, maar dan betaal je wel vaste beheerkosten. Als je die kosten wil omzeilen, kun je zelf online beleggen. Volgens Rijk worden tips zijn de online aanbieders Binck, Alex en Lynx aan te raden.

4 Domeinnamen kopen
Als je veel geld wilt verdienen, zit je volgens HeelRijk.nl goed in de domeinnamen business. Belangrijk is dat je je hier wel van tevoren in verdiept.

Je kunt je eigen domeinnaam kopen, vervolgens het juiste hostingbedrijf uitzoeken om die naam te registreren en een verkoopprijs opstellen. Hoe meer je je domeinnaam adverteert, hoe meer hij waard wordt. Nu nog onderhandelen, uiteindelijk je domein verkopen en voilà: money in je pocket!

5 Word rapper
Als al onze vorige tips niet voor je werken en je toch écht heel graag rijk wilt worden, kun je altijd nog een carrière als rapper overwegen. Want dat rappen in Nederland loont, blijkt uit de songteksten van onze eigen, Nederlandstalige rappers. 

Ze rappen in elk geval heel vaak over hun grote stash geld, die ze naar eigen zeggen slapend hebben verdiend: Zo kan Boef zijn ogen dichtdoen, 'want hij wordt slapend rijk'. Ook Lil’ Kleine ging slapen met een doezoe (€1.000), maar werd wakker met een ton toen hij zijn krantenwijk inruilde voor de muziek business. En volgens Ali B gaat het dan never nooit over donnies (€10), maar minimaal een milli (€1.000.000). 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten