Foto's zijn leuk, maar deze vakantieherinneringen nemen minder fotorol-ruimte in beslag en zijn onverwoestbaar.

5 vakantieherinneringen die beter zijn dan foto's

Want foto's maken alleen maar je fotorol vol


Ik kan al twee maanden geen foto's maken, omdat het geheugen van mijn telefoon vol zit. Ik heb geen zin om al de foto's op mijn laptop te zetten, want ik moet eerst onzin-foto's verwijderen. De reden waarom mijn fotorol vol zit is een weekend naar Parijs, ik heb toen 400 foto's genomen, waarvan minsten 100 in precies dezelfde seconde als die daarvoor. 

Foto's zijn geweldig, maar dus ook irriante vakantieherinneringen. Want inplakken, ho maar. Dus het is wachten totdat mijn telefoon kapot gaat en ik ze allemaal kwijt ben. Nee, dan onderstaande vakantieherinneringen, die zijn onverwoestbaar en nemen minder ruimte in beslag: 

1 Muziek
Denk aan een liedje die je veel draaide in de auto of het moment dat je landde met het vliegtuig. Een bepaalde cd of die ene zomerhit. En extra voordeel: als je het nummer hoort, speelt er een film in je hoofd af met de omgeving, mensen, kleuren en geuren. 

2 Een souvenir 
Een t-shirt, een pet of een handgemaakte tas: een kledingstuk of sieraad dat onderdeel wordt van je 'gewone' leven vergeet je minder snel dan dat kiekje van jou voor een mooie oude muur. 

3. Quotes van reisbuddy's tijdens de vakantie
Schrijf ze op in je agenda of (vooruit) in je telefoon. 

4. Een gerecht
De lekkerste risotto, de perfecte crème brûlée of de lekkerste paella ooit; vraag in het restaurant waar je dit eet hóe gaat gemaakt wordt. Als je in een klein zaakje zit, heb je kans dat de gastheer- of vrouw je verder kan helpen of zelfs de kok tevoorschijn tovert. 

5. Een paar spreekwoorden uit de taal van je vakantieland
Of een scheldwoord... Verbreid je vocabulaire met wat Frans, Duits, Spaans, Italiaans of vul maar in.. wat je de rest van het jaar door je Nederlands heen blijft gooien. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten