Wil je wel vrijwilligerswerk gaan doen, maar heb je geen idee wat er allemaal bij jou in de buurt is? We've got you. 1. Er is veel bij jou in de buurt. 2. Vrijwilligerswerk varieert van wekelijkse verplichtingen waar je echt wat opbouwt tot sporadische.

7 ideeën voor vrijwilligerswerk door heel Nederland

Van voorlezen aan kinderen tot naar een voetbalwedstrijd met ouderen


Wil je wel vrijwilligerswerk gaan doen, maar heb je geen idee wat er allemaal bij jou in de buurt is? We've got you.
1. Er is veel bij jou in de buurt. 
2. Vrijwilligerswerk varieert van wekelijkse verplichtingen waar je echt wat opbouwt tot sporadische losse acties. Alles is mogelijk en alles mooi meegenomen. 

Een kleine greep uit de honderden opties: 

Voorlezen aan een basisschoolkind
De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Als vrijwilliger kom je een half jaar lang bij een gezin thuis om een kind voor te lezen. Je gaat elke week een middag of avond naar hen toe. Dit zit al door heel Nederland.

Vrijwillgerswerk in een ziekenhuis
Ziekenhuizen staan te springen om vrijwilligers. Wel of geen, veel of weinig contact met patiënten - het is meestal mogelijk op verschillende afdelingen. Op de sites van de meeste ziekenhuizen is duidelijke informatie te vinden. 

Vind een oma of opa in de stad 
Bij het ouderenfonds kun je op veel verschillende manieren iets betekenen voor (eenzame) ouderen. Bellen vanuit huis via de Zilverlijn, boodschappen doen of mee met een uitje (een voetbalwedstrijd bijvoorbeeld!). Dit is super breed en goed georganiseerd. 
Een andere optie is op de site van een verzorgingstehuis in jouw stad kijken. Geven ze daar informatie over vrijwilligerswerk? Zo niet, even bellen. 

Voor eenmalige acties
 Ga je liever geen (twee)wekelijkse verplichting aan? Kijk dan bij Stichting Present. Hier vind je allerhande acties - van klussen in iemands huis tot spelletjes doen in een verzorgingstehuis. Extra leuk, bij Stichting Present kun je je ook met groepen opgeven voor een actie. Denk aan je studentenhuis. 

Doe mee met de Amnesty International Schrijfmarathon 
Elk jaar rond 10 december (De Dag van de Mensenrechten ) schrijven mensen over heel de wereld kaarten voor mensen die slachtoffer zijn geworden van onrecht. Bekijk hier of je je bij een schrijfinitiatief bij jou in de buurt kunt aansluiten - van Wapenveld tot Hellevoetsluis, overal wordt er wat ondernomen. Je kunt ook vanuit huis online brieven schrijven. 

Marktplaats voor vrijwilligerswerk
De website van NL Voor Elkaar is echt een walhalla aan leuke opties. Van tuinieren tot koken voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken, het is er allemaal te vinden. 

Word lid van de Facebookpagina: ''Studenten Vrijwilligerswerk: iets goeds doen naast je studie
Op deze pagina komen veel kleine organisaties door heel Nederland voorbij en zie je ook veel eenmalige acties. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten