In dit geval mogen we even de meest cheesy term ooit gebruiken: friendshipgoals is voor Dinie Overbeek, Dini Keuper en Lien Koebrugge écht van toepassing. Alle drie zijn ze 97 jaar oud en nog steeds dikke vriendinnen.

97-jarige jeugdvriendinnen nog steeds samen in het bejaardentehuis

Dat zijn nog eens #friendshipgoals

In dit geval mogen we even de meest cheesy term ooit gebruiken: friendshipgoals is voor Dinie Overbeek, Dini Keuper en Lien Koebrugge écht van toepassing. De drie vrouwen wonen allemaal in Woon & Zorgcentrum Herfstzon. Alle drie inmiddels al 97 jaar oud en sinds hun tienerjaren al dikke vriendinnen.

Positief in het leven staan
“We lachen hier altijd,” laat Dinie aan het AD weten. Al werkt het lichaam en het geheugen van de dames soms niet helemaal optimaal, ze zijn toch erg gelukkig met het leven en natuurlijk met elkaar.
“Niet bij de pakken neerzitten”
“We hebben het hier goed, dus dan lachen we,” vertelt Dini. “Je moet positief in het leven blijven staan, hoor. Dat moet wel. Niet bij de pakken neerzitten, maar door. Ook als het moeilijk wordt,” voegt Lien er aan toe.

Veel meegemaakt
Dat is niet altijd even eenvoudig voor de vriendinnen. Een aantal van hen hebben afscheid moeten nemen van een of meerdere van hun kinderen. Lien heeft zeven kinderen, Dini vier en Dinie is ongetrouwd gebleven en heeft geen kinderen.

Niet altijd vriendinnen
Vroeger waren de dames nog niet écht vriendinnen. “We kenden elkaar wel. We kamen alle drie uit Zeldam. En we fietsten met een groep naar Oele, om te dansen,” herinnert Lien zich nog. Tegenwoordig zit dansen er niet meer in, maar zingen wel. Dinie en Dini gaan vaak samen naar zangavonden.

Het geheim om samen oud te worden
Ook de bingo is een wekelijkse bezigheid voor de vriendinnen. “Ik haal Dinie en Lien op en dan gaan we er samen naartoe,” vertelt Dini. Het 'geheim' voor oud worden? Dat is er niet volgens de drie dames. “Dat gaat vanzelf,'' zegt Lien. Maar Dini heeft toch een paar kleine tips: “Iedere dag bidden,'' adviseert ze. “En goed eten.''

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten