Deze cheesecake met kruidnoten, speculaas, witte chocolade en karamel is de lekkerste Sinterklaastaart die je kunt eten. Natuurlijk is dit dé taart die je met Sinterklaas gaat serveren maar, dan moet je natuurlijk eerst wel op het recept oefenen

Cheesecake met witte chocolade, kruidnoten, speculaas en karamel

Dé Sinterklaastaart van je dromen

© www.jessiescuisine.com

Deze cheesecake is er één uit je dromen. Witte chocolade, kruidnoten, karamel en speculaas zijn afzonderlijk al om van te smullen, maar al deze ingrediënten in één taart is genot in zijn puurste vorm. Natuurlijk is dit dé taart die je met Sinterklaas gaat serveren, maar dan moet je natuurlijk eerst wel goed op het recept oefenen. Glamour vond dit heerlijke recept op de website Jessiescuisine



Ingrediënten voor de cheesecake

  • 300 gram brokspeculaas
  • 125 gram boter
  • 300 gram witte chocolade
  • 125 ml slagroom
  • 600 gram roomkaas
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 75 gram kruidnoten

Ingrediënten voor de karamel

  • 15 gram boter
  • 25 gram slagroom
  • 30 gram suiker
  • zeezout

Bereiding

  • Verwarm de oven tot 180°C. Verkruimel de brokspeculaas in de keukenmachine. Smelt de boter in een kommetje in de magnetron. Voeg de boter toe aan de koekkruimel. Roer goed door.
  • Bekleed de taartbodem met bakpapier en vet de randen in. Leg de koekkruimel op de bodem en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
  • Verlaag de temperatuur naar 130°C.
  • Smelt intussen de witte chocolade samen met de slagroom au bain-marie. Roer af en toe door.

Wil je het recept verder inzien? Je vindt het volledige recept op de website van Jessiecuisine.

De gezouten karamel

  • Voor de gezouten karamel laat je de boter in een kleine pan bruin worden.
  • Voeg de room toe, roer goed door en haal van het vuur.
  • In een ander pannetje kook je de suiker met 2 eetlepels water tot het een diepbruine karamelkleur heeft. Blijf erbij, het kan ineens zwart worden. Haal van het vuur.
  • Voeg nu voorzichtig het boter-roommengsel toe aan de karamel en roer goed door.
  • Breng nog even kort aan de kook en breng op smaak met grof gemalen zeezout.
Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten