2018 is alweer tien dagen een feit. Maar tot wanneer is het normaal om anderen een gelukkig nieuw jaar te wensen? Glamour zoekt het uit.

Tot welke datum mag je eigenlijk nog ‘gelukkig nieuw jaar’ zeggen?

Een richtlijn om ongemakkelijkheid te voorkomen

© New Year's Eve

De nieuwjaarskater is voorbij, de goede voornemens zijn in gang gezet (of niet) en 2018 is alweer tien dagen een feit.

De eerste paar dagen van januari wens je iedereen nog heel braaf een gelukkig nieuw jaar. Maar er komt een moment dat je denkt: is het nog gepast om de gelukswens uit te spreken of juist helemaal niet? Glamour zoekt het voor je uit.

Richtlijnen
Er bestaat geen officiële datum waarop de zin 'gelukkig nieuw jaar!' not done is. Wel worden verschillende data als richtlijn aangehouden.

Twee data
Een datum die doorgaans gebruikt wordt als einde van de nieuwjaarswens is Driekoningen. De christelijke feestdag valt ieder jaar op 6 januari. Een andere datum die aangehouden kan worden, is 15 januari. Dat is het einde van de tweede week van januari en dient voor velen als 'stop' op de nieuwjaarswens. 

Jouw keuze
Dat gezegd hebbende, mag je natuurlijk helemaal zelf weten tot welke datum je anderen de beste wensen geeft. Vind jij februari nog een prima moment om dat te doen? Lekker doen!  

Dry January
Ben jij van het credo 'nieuw jaar, nieuwe voornemens', dan is dry january misschien wat voor je. Een maand zonder alcohol doorkomen, blijkt een bijzonder positief effect op je gezondheid te hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van Radboudumc en NTR-televisieprogramma De Kennis van Nu.  

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten