Voor iedereen die strijken haat: met een handstomer kun je je kleding snel fris en kreuk- en bacterievrij maken.

De oplossing voor iedereen die strijken haat: de handstomer

Extra fijn: geeft ook een opfrisbeurt aan je kleding

© Pete Bellis

Strijken, het is en blijft een hels karwei. Maar ja, je wil toch echt die mooie blouse of pantalon dragen. En dan het liefst zonder kreukels. Na al die jaren afzien, denken wij nu de oplossing te hebben: een klein, handig apparaat dat een ‘handstomer’ heet.

Een handstomer is een kleine kledingstomer die je in huis kunt halen. Je hebt geen strijkijzer of strijkplank nodig, alleen de stomer en je gekreukte kleding.

Opwarmen, stomen en go
Het werkt zo: wanneer je de stomer aanzet, moet het apparaat ongeveer een halve minuut tot een minuut opwarmen. Je hangt je kleding aan een hanger of legt het uitgespreid op tafel. Vervolgens ga je met de stomer over je kleding heen, en klaar is kees.

Opfrissen
Het fijne apparaat zorgt niet alleen voor kreukvrije kleding, maar werkt ook als opfrisbeurt. Heb je net de perfecte outfit of the day gevonden, maar ontdek je een naar geurtje in de stof? Een korte stoomsessie en you’re good to go. Nog een plus: de hete stoom doodt bacteriën en huisstofmijt. Een aanrader als je kleding gekocht hebt in een vintage-winkel. 

Knoppen
De stomer heeft een uitneembaar waterreservoir dat je zelf kunt bijvullen met water. Meestal hebben verschillende exemplaren ook verschillende standen met verschillende stoomkracht. Zo kun je kwetsbare stoffen ook stomen, maar dan op een lagere stand.

Te koop
Wil je zelf zo’n handige handstomer in huis halen? Online zijn er verschillende exemplaren te vinden. Blokker verkoopt een goedkope variant, met korting. De Princess kledingstomer kostte eerst € 39,99 en is nu te krijgen voor € 32,04. Een duurdere variant is de Steam&Go van Philips. Bij Bol.com is deze te bestellen voor € 79.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten