Heb je al weekend? Da's mooi, want na het lezen van dit bericht wil je waarschijnlijk nooit meer terug naar kantoor. Maar da's waarschijnlijk geen optie dus neem die ontsmettingsdoekjes maandag maar mee: dit zijn de tien smerigste plekken op de werkvloer.

Dit zijn de 10 smerigste plekken op de werkvloer

Houd die ontsmettingsdoekjes voortaan maar in de aanslag

Heb je al weekend? Da's mooi, want na het lezen van dit bericht wil je waarschijnlijk nooit meer terug naar kantoor. Maar da's waarschijnlijk geen optie dus neem die ontsmettingsdoekjes maandag maar mee: dit zijn de tien smerigste plekken op de werkvloer.

1 De waterkoeler
Je weet wel, dat oude vertrouwde apparaat waar jij zo graag je gekoelde water uithaalt. Niet doen dus, er bevinden zich maar liefst 2,7 miljoen bacteriën per vierkante centimeter op jouw euhm, ex-lievelingsapparaat. 

2 De ijskast
Ook zo'n goede vriend van je. Maar heb je wel eens onderzocht hoeveel beschimmelde producten er binnenin die grote vriendelijke reus liggen? Precies. Toch niet meer zulke goede vrienden. 

3 De magnetron
Veel kantoren hebben er één staan en veel werknemers maken er ook heel dankbaar gebruik van. Maar van dat rondspetterende eten worden bacteriën ook heel blij. Zegmaar echt héél blij. 

4 Het zeeppompje
Denk je al die bacteriën te omzeilen door keurig je handen te wassen? Big mistake! Uit onderzoek van de universiteit van Arizona blijkt dat op een kwart van de zeeppompjes poepbacteriën worden gevonden. Poepbacteriën! Geef ons éven een momentje om bij te komen. 

5 Je bureau
En nee hoor, achter je bureau zit je ook niet veilig. Dat ding waar jij zo'n beetje het merendeel van je week doorbrengt bevat vier keer zo veel bacteriën als een wc-bril.

6 Je toetsenbord
Dat was er eentje die we al kenden. En begrijpen. Want alleen al bij het (goed) bekijken van ons toetsenbord kunnen we die 3295 bacteriën bijna zien lopen. 

7 Je muis
Van je muis had je dan weer een hogere pet op. Maar heb je dat ding wel eens schoongemaakt? Precies. En je bent niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat bijna niemand dat ding ooit schoonmaakt. 

8 De kopieermachine
Ook zo'n fijne plek waar je even kunt roddelen over die irritante collega. Maar beter ga je dat op een andere plek doen, want de knopjes van de kopieermachine wemelen van de dolblije bacteriën. 

9 Je koptelefoon en oordopjes 
Ze zijn altijd kwijt en daarom wil iedereen ze altijd van elkaar lenen. En je wilt niet weten wat er dan allemaal aan komt te zitten. 

10 (afgekloven) pennen 
Zelfde verhaal geldt voor pennen, aldus Helpling. En laten die nou toevallig van mond tot mond gaan. Precies, je zou bijna kunnen zeggen dat je inmiddels wel met al je collega's hebt gezoend. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten