We aten ze als kind in overvloed, en dan vooral op de kermis en stiekem in de schoolpauzes. Waar hebben we het dan over? Precies, de lolly. Maar hoe wordt zo'n bom suiker eigenlijk gemaakt?

Een fascinerende bedoeling: dus zó worden lolly's gemaakt

Suiker, suiker en nog eens suiker

Ze bestaan in duizenden smaken (aardbei-, kers- en colasmaak zijn toch wel favoriet), kleuren en maten, zijn mierzoet en de overblijfselen plakken nog uren tussen je kiezen. We aten ze als kind in overvloed, en dan vooral op de kermis en stiekem in de schoolpauzes. 

Waar hebben we het dan over? Precies, de lolly. Maar hoe wordt zo'n bom suiker eigenlijk gemaakt? LADbible geeft het antwoord met onderstaande video. Aanschouw het fascinerende proces: 

Kneden maar
We wisten natuurlijk wel dat een lolly bestaat uit vooral suiker en een beetje water. Maar dat dit proces eraan vooraf gaat voordat het snoepgoed in een folietje in de supermarkt ligt, is toch interessant. Wat een kneedbare brei aan suiker wel niet kan worden.. Nog een lolli(e)g weetje: in Vlaanderen wordt een lolly ook wel lekstok genoemd. 

Jeugsentiment
Over nostalgisch snoepgoed gesproken: met al je zakgeld (lees: 5 gulden) naar de Jamin op jacht naar snoep. Ineens was je ontzettend wiskundig aangelegd: van jouw geld moest je zoveel mogelijk snoepjes kunnen kopen. Herkenbaar? Wij zetten 36 snoepjes die je vroeger at op een rij; van kauwgom met tattoeages tot salmiaklollies en fireballs.  

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten