Net als vorig jaar starten Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL het initiatief om een kaartje naar eenzame ouderen te sturen. Wij doen mee. Jij ook?

Een mooie kerstgedachte: stuur een kerstkaart naar een eenzame oudere!

De hele Glamour-redactie is al driftig aan het schrijven

© Getty Images

De decembermaand is de maand van cadeaus, lekker eten en veel mensen om je heen. Dat laatste is helaas niet het geval voor een miljoen ouderen in Nederland, zij brengen de feestdagen alleen door. Geen goede zaak, zo vinden Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL. Net als vorig jaar starten ze daarom het initiatief om een kaartje naar een van deze eenzame ouderen te sturen. En daar doen wij met alle liefde aan mee. Jij ook? 

Kleine moeite, groot gebaar!
Hoe fijn is het om een kaartje in de brievenbus te krijgen van een vriendelijke onbekende als je alleen bent tijdens de kerstdagen. Dan heb je in ieder geval het idee dat iemand aan je denkt. Als je niet alleen bent is het al leuk om een kaartje te krijgen, laat staan hoeveel het voor eenzame senioren betekent. 

Kerstkaartenactie
Vorig jaar was de actie een groot succes. Het fonds kreeg vorig jaar zelfs zoveel kaarten binnen dat ze het bijna niet meer aan konden. Laten we daar dit jaar weer naar streven. 

Hoe het werkt
Stap 1
: Schrijf vóór 18 december een mooie kerstgroet.
Stap 2: Plak een postzegel op de envelop en stuur de kaart naar Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 156, 3980 CD te Bunnik.
Stap 3
: Ouderen vinden het leuk om een kaartje terug te sturen. Lijkt dat je leuk? Laat dan je adres op de envelop of de kaart achter. En wie weet heb je er een penvriend bij.
Stap 4: Het ouderenfnds zorgt er samen met PostNL voor dat alle kaarten voor Kerstmis worden bezorgd bij ouderen in heel Nederland.

Harme is blij
Harmke Ton
(87) uit Utrecht heeft al een kaartje ontvangen: "Vroeger kreeg ik veel kaartjes, maar tegenwoordig niet meer. Mensen bellen of e-mailen nu steeds vaker. Dat is ook leuk, maar een echt kerstkaartje brengt toch een betere sfeer mee."

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten