Heb jij ontzettende cravings naar een Tony Chocolonely reep en sta je op het punt om naar de supermarkt te gaan? Wacht daar dan nog maar even mee. Er zijn haren in Tony’s Chocolonely repen gevonden.

Ehm, iel: er zijn haren gevonden in Tony Chocolonely repen

Een Tony Chocolonely reep die niet lekker smaakt: het bestaat

Heb jij ontzettende cravings naar een Tony Chocolonely reep en sta je op het punt om naar de supermarkt te gaan? Wacht daar nog even mee. Er zijn haren in Tony’s Chocolonely repen gevonden, zo maakte de producent van het chocolademerk bekend.

‘Mislukte’ productie
De haren zijn afkomstig uit de borstels uit het productieproces en zijn per ongelijk in enkele repen terecht gekomen. Een groot deel van deze ‘mislukte’ productie is niet uitgeleverd, maar een klein deel is wel in de winkels terecht gekomen.

Om deze smaken gaat het:
De borstelharen zijn mogelijk in meerdere Tony’s smaken verwerkt. Zo is op de site van Tony Chocolonely te vinden dat het gaat om repen van 180 gram in de smaken melk 32 procent hazelnoot (nummer 18122), puur 70 procent (nummer 18115), puur 51 procent amandel zeezout (nummer 18116, 18117) en puur 51 procent pecan kokos (nummer 18118).

Zorgeloos genieten
Volgens de producent bevatten de andere chocoladesmaken en repen met een ander nummer geen haren. We kunnen dus wel zorgeloos genieten van de publieksfavoriet melk karamel zeezout.

Niet schadelijk
Heb je toevallig laatst nog ongestoord genoten van een van bovenstaande repen? Geen nood: volgens het bedrijf zijn de haren niet schadelijk.

What happened?
Maar hoe heeft dit kunnen gebeuren? De producent legt uit dat hij bij het maken van de repen ontdekte dat er witte borstelharen in een zeef waren gevonden. Deze haren zijn afkomstig van borstels die worden gebruikt om de chocoladetanks te coaten met cacaoboter. De borstels zijn 1 tot 3 centimeter lang en erg dun.

Wat te doen?
De belangrijkste vraag: wat moet je doen als je een ‘harige’ chocoladereep hebt gegeten? Allereerst is er dus geen reden voor paniek. Bezit jij over een goed staaltje discipline en heb je nog een onaangebroken reep in huis? Dan mag je die terugsturen naar Tony Chocolonely.

Een nieuwe reep kopen
Voeg daar een papiertje bij met jouw gegevens (naam, adres en bankrekeningnummer) en de naam van de winkel waar je de reep hebt gekocht. Tony stort dan het aankoopbedrag terug op je rekening. Kun je daar lekker een nieuwe ‘haarloze’ reep van halen.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten