Glamour's community editor stagiaire Elke (23) houdt een week lang haar uitgaven bij.

Glamour's community editor stagiaire Elke hield een week haar uitgaven bij

"My money is where my mouth is"

Het was deze week aan Glamour’s community editor stagiaire Elke (23) om haar huishoudboekje in te vullen. Geïnspireerd op  ‘Money Diary’ van Man Repeller, houdt ze een hele week haar uitgaven bij.

Ik ben geen big spender. Die conclusie moet ik trekken na het lezen van de huishoudboekjes van mijn voorgangers. We zagen al bedragen van rond de €300 en zelfs een uitschieter van €710,38 (I look at you, Babette). Als er bij mij zo’n bedrag in één week afgeschreven werd, zou ik spontaan een paniekaanval krijgen. Mijn uitgaven na een week: €180,23.

Hoe dat kan?
Ik ben zo iemand die in de Albert Heijn alle 2+2 gratis deals volledig benut door zo nu en dan flink te hamsteren. Na een geslaagde shopsessie wordt mijn intense geluksgevoel verstoord door dat irritante stemmetje in mijn achterhoofd dat me een schuldgevoel aanpraat. 'Was dit nou nodig? Moest je écht zo veel geld uitgeven? Stond dat bedrag niet veel mooier op je spaarrekening?'

Inkomsten
Toegegeven, dat stemmetje heeft af en toe gelijk. Ik moet het maandelijks doen met een stagevergoeding, een bijdrage van mijn ouders, wat loon van mijn bijbaantje als Student Assistent en mijn lening bij DUO. Zo lang ik student ben, houd ik me aan mijn very own studentenbudget.

Saving is raving
Als ik maandelijks geld over heb, zet ik dat op mijn spaarrekening. Ik weet het, dat klinkt mega saai en verantwoordelijk. Maar door mijn kas goed gespekt te houden, kan ik altijd ‘ja’ zeggen tegen onverwachte avontuurtjes. Spontane vakanties, weekendjes weg, concerten, festivals of shopping spree’sCount me in!

Lekker goedkoop
Hoewel ik altijd op mijn centen probeer te letten, denk ik dat dit een cheap ass week was. Ik had het weekend hiervoor al wat boodschappen gedaan, waardoor ik op maandag niets extra’s meer uitgaf. Ik verbleef vanaf vrijdagavond bij mijn ouders, wat voor mijn portemonnee altijd positief is. En mijn doordeweekse avonden waren deze week niet zo spannend (zie mijn meerdere tripjes naar de ijssalon).

My money is where my mouth is
Waar ik wel geld aan uitgaf? Eten, eten, en nog meer eten. Best confronterend. Gelukkig ging ik op donderdag – naast lunchen, een ijsje halen en jawel, uiteten – ook shoppen. Nu is €81,90 helemaal niet veel voor een middagje shoppen, maar ik moet toegeven dat ik maar twee winkels binnen ben geweest. Als ik echt on fire ben, kan ik zo een paar honderd euro uitgeven aan kleren, make-up, schoenen en accessoires. Besloot ik deze week eens niet te doen. 

Vaste lasten
Natuurlijk reken ik een hoop vaste uitgaven niet mee bij mijn totaalbedrag deze week. Ik betaal €600 per maand om in een appartement in Amsterdam te wonen, mag voor €50 per maand zo veel kickboksen als ik wil en ben maandelijks geld kwijt aan mijn studie en telefoonrekening. Een fijne meevaller: voor Netflix en Spotify lift ik mee op het account van mijn vader. Thanks pap, namens mij en mijn studentenbudget.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten