Sommeliers geven advies over de lekkerste wijn

Koude rode wijn blijkt hét zomerdrankje van 2018

Sommeliers geven advies over de lekkerste wijn

Grote kans dat je tijdens een warme dag op een terras snakt naar een ijskoud biertje, een koud glas wit of een rosé en misschien, misschien, snakt een enkeling naar een koud rood wijntje. Met 'enkeling' doelen we op de trendsetters onder ons. Koude rode wijn is immers de trend deze zomer, aldus Editie NL. 

Lekkerder
Sterker nog: zelfs volgens kenners is gekoelde rode wijn lekkerder dan rode wijn op kamertemperatuur. "Ik zie echt een trend om me heen. Alle sommeliers hebben tegenwoordig een ijsemmertje klaar staan", zegt Lendl Mijnhijmer, de beste sommelier van Nederland 2018, tegen Editie NL. 

Voor veel rode wijnen is achttien graden de perfecte temperatuur, maar vooral jonge, fruitige wijnen mogen wel wat kouder, legt Mijnhemer verder uit. 

Wat is kampertemperatuur?
Hoe het komt dat een rode wijn op kamertemperatuur nog steeds de norm is? Dat geeft nog steeds een fijne smaak, mits er gedoeld wordt op een kamertemperatuur van "honderd jaar geleden" zoals Ron Pointl van De Wijnzaak zegt tegen Editie NL. "Tegenwoordig zijn onze kamers veel warmer. Als de wijnmaker de wijn maakt, dan maakt hij hem op zo’n manier dat hij het beste smaakt op achttien graden. Nu is de kamertemperatuur al snel 22 graden. Als een rode wijn op die temperatuur wordt uitgeserveerd, wordt hij alcoholischer en logger."

Jullie horen het...
Het advies: zet een fles rood een half uur voordat je een glas aan je mond zet in de koelkast. De wijn koelt dan snel af naar veertien graden: de perfecte temperatuur, volgens Pointl. Mijnhemer sluit af: "Een glas op kamertemperatuur voelt al snel zwaar aan. Ik zou altijd voor een gekoelde wijn kiezen. Veel fijner en lekkerder." 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten