Ga eens na hoe lang jij al bevriend bent met je beste vrienden en vriendinnen? Is dat een, twee, vijf of zelfs zeven jaar (of langer)?

Langer dan 7 jaar met elkaar bevriend? Dan is jullie vriendschap voor het leven

Score!

Ga eens na hoe lang jij al bevriend bent met je beste vrienden en vriendinnen? Is dat een, twee, vijf of zelfs zeven jaar (of langer)? Als dat laatste het geval is, dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Grote kans dat jullie voor altijd aan elkaar vastzitten.  

The holy grail
Als je nagaat, is het ook niet zo gek dat de vrienden met wie je al zeven of meer jaar bevriend bent tot je beste vrienden behoren. In je jonge jaren gaat een vriendschap redelijk vanzelf. Je kiest je vrienden op basis van de letterlijke afstand van elkaar. Niet zo gek dus dat jij je buurmeisje, klasgenoot en sportbuddy je beste vrienden waren. 

Ieder een andere weg
Zolang jij niet verhuist en je vriendinnen dezelfde school kiezen, blijft deze situatie ook op de middelbare school redelijk hetzelfde. Pas als je gaat studeren, kunnen er (figuurlijke) scheuren ontstaan. Jij gaat naar Amsterdam en je vriendinnen vertrekken richting Utrecht en Groningen. Dan wordt het toch lastig om elkaar nog dagelijks te zien of spreken. 

Busy life
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de komst van een partner, samenwonen en het krijgen van kinderen. Dan wordt het al helemaal een uitdaging om alle ballen hoog te houden en je vriendschappen te behouden. 

Vriendschap door omstandigheden
Door bovengenoemde geografische redenen blijkt dat de meeste vriendschappen van vluchtige aard zijn. Hoe graag je je verre vriendschappen ook wilt onderhouden, het is toch makkelijker contact te houden met de mensen die je regelmatig ziet. Daarom worden veel van onze vriendschappen gemaakt en beëindigd op basis van van omstandigheden, in plaats van persoonlijke voorkeur. 

Friendship for life
Laten we voorop stellen dat daar niks mis mee is. Het is een natuurlijke en logische samenloop van omstandigheden. Ben je inmiddels verhuisd, maar spreek je nog wel die oud-collega, buurvrouw of schoolvriendin? Good for you. Kortom; ben je al zeven jaar of meer met elkaar bevriend, dan is je vriendschap hoogstwaarschijnlijk voor altijd. 

Heb je weer iets te vieren (en een goed excuus om samen een fles wijn open te trekken). 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten