De Belgische app Spott herkent kleding, make-up, accessoires en andere producten die mensen op televisie, in series of video's dragen.

Met de nieuwe app 'Spott' kun je kleding die je op televisie ziet meteen kopen

Zo weet je precies waar je de hele look van je favoriete celebrities scoort

Stel: je kijkt een aflevering van Keeping Up With The Kardashians. Kylie Jenner draagt een jaloersmakende outfit, mooie lippenstift en een toffe armband. Wil je hebben, maar je vindt de items niet zo makkelijk zelf, toch?

Wrong, daar bestaat gewoon een app voor. De Belgische app Spott herkent producten van tv-programma’s, series, andere video’s en influencers, zodat jij ze met enkele klikken op je telefoon kunt bekijken en bestellen.
Spott
Database
Journalist Wim de Preter beschrijft de app in het tijdschrift De Tijd: “Spott is voor consumenten beschikbaar via een mobiele app en via het webplatform spott.tv. Het ‘onzichtbare’ deel van de oplossing is een database die zowat duizend keer meer producten bevat dan die van de online kledingwinkel Zalando.”

Ook in Nederland
Eerder was de app alleen te downloaden in België. Glamour spreekt Spott's Head of Communication & Influencers  Kyra Petrov, die bevestigt dat de app nu ook in Nederland te gebruiken is: “Deze week kunnen Nederlandse Android-gebruikers Spott al in Google Play downloaden. En vanaf volgende week is de app ook in de App Store te krijgen.”

Nederlandse merken
Spott maakt deals met programma’s en merken, zodat ze precies weten welke producten waar vandaan komen. “Op dit moment zijn er nog geen deals rond met Nederlandse winkels. Maar als we officieel gelauncht zijn, komen die er sowieso aan,” zegt Petrov. Over de officiële lanceerdatum in Nederland mag ze geen uitspraken doen. Wel bevestigt ze dat dit sowieso in 2018 is.

Uitbreiden van database
Op dit moment werkt Spott aan het uitbreiden van de database. De lijntjes met verschillende merken zijn uitgezet, maar veel producten moeten nog online komen.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten