Er lijkt geen einde aan de griepepidemie te komen. Met deze tips voorkom je dat je binnenkort slachtoffer wordt van de griepgolf.

Met deze 6 simpele hacks hou je de griep buiten de deur

Eenvoudig en effectief: dat willen we hebben

Aan de heersende griepepidemie lijkt geen eind te komen. Voor de dertiende week op rij liggen er mensen op bed met hoofdpijn, buikpijn en een snotneus. Het laatste wat je wil is dat ook jij met griepklachten te maken krijgt. Met deze tips voorkom je dat je binnenkort op bed ligt.

1 Zorg voor een goede conditie. We snappen dat de sportschool het laatste is waar jij op deze regenachtige dagen aan denkt. Toch helpt zweten in de sportschool om meneer griep op afstand te houden. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die regelmatig sporten, minder vaak ziek zijn.

2 Drink veel. Drink voldoende water zodat je lichaam de afvalstoffen kan loodsen en vermijd dranken als koffie en alcohol. Deze onttrekken juist vocht aan je lichaam en dat wil je niet. 

3 Gooi af en toe even het raam open. Toegegeven: met de temperaturen die dit weekend op de planning staan, wordt dat even slikken. Met een open raam schoont de lucht in je huis op en zo reken je af met rondvliegende virusdeeltjes.

Snuit je neus niet. Dit klinkt gek, maar als je denkt dat je verkouden wordt moet je niet al te vaak in een zakdoek blazen. Als je veel je neus snuit, beschadig je je voorhoofdholtes en ben je nog verder van huis.

5 Geef je imuunsysteem een boost. Naast voldoende groene groente, verse vis en fruit kunnen ook vitaminepillen helpen om uit de greep van de griep te blijven. Vooral zinksupplementen zijn belangrijk.

6 Stop met nagelbijten. Obvious, maar je denkt er vaak niet bij na: als je op je nagels bijt, komen de bacteriën op je handen direct je lichaam binnen. Zorg er voor dat je jouw handen zo veel mogelijk uit de buurt van je neus en mond houdt en was ze goed.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten