Bringing GLAMOUR into your daily life!

Op de achtste vakantiedag zijn mensen het meest ontspannen en gelukkig

Een midweek weg is dus minder effectief


Wanneer ben je echt ontspannen op vakantie? Kun je direct op dag één volledig relaxen of moet je eerst even uit de werk-sfeer komen? Sommige mensen worden ziek zodra hun kont de camping- of strandstoel raakt. Anderen genieten direct volop maar worden na een paar luie dagen onrustig.

Herstellen
Er is dus geen eenduidige succesformule ter ontspanning. Mensen zijn anders. Maar vakantie in het algemeen is wel degelijk nuttig. Periodes van inspanning moeten afgewisselde worden met periodes van herstel. In dit onderzoek wordt vakantie met slaap vergeleken. Net zoals je elke nacht moet slapen om het dagelijkse leven vol te houden, werken vakanties ook op die manier. 

Meest ontspannen
Uit ditzelfde onderzoek blijkt ook dat veel mensen op de achtste dag van hun vakantie het meest ontspannen zijn. Ze hebben kunnen settelen. Het moment van ontlading na een drukke periode is geweest. Men is gewend aan de andere omgeving. Daar zijn die eerste dagen voor nodig. 

Beter goed dan veel
Een vakantie van acht volle dagen, dus exclusief reisdagen, bevelen deze onderzoekers dus ook aan. Niet per se langer dus, onder het mom van 'op je hoogtepunt moet je stoppen'. Volgens hen werkt zo'n solide vakantie beter dan meerdere weekendjes of midweekjes weggaan. En het is ook beter dan jaren vakantie skippen om een grote periode vrij te kunnen nemen. 

Herken jij dit? Een krappe twee weken als the holy grail van vakantie? 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten