Gek op snickers? De chocolade-carmamel snack wordt met dit recept van Living the Green Life nóg lekkerder. De snickertaart is op basis van kokosproducten in plaats van zuivelproducten geheel vegan is gemaakt én een verwennerij voor de smaakpapillen.

Recept: vegan snickertaart

De chocolade-caramel snack in een nóg lekkerdere versie

© Sanne van Rooij

Gek op snickers? De chocolade-caramel snack wordt met dit recept van Living the Green Life nóg lekkerder. Een snickertaart die op basis van kokosproducten in plaats van zuivelproducten geheel vegan is gemaakt én je op deze regenachtige, net-niet lentedagen heerlijk bezighoudt in de keuken.

Bereidingstijd: 20 michocolade-carmamel
Portie voor 10 stukken
Benodigdheden: blender of keukenmachine, vriezer, bakvorm 20 cm

Ingrediënten vegan snickertaart

Bodem
10 zachte medjool dadels
75 gram rauwe walnoten
75 gram havermout
2 eetlepels kokos

Kokos, nougat laag
90 gram kokosrasp
2 eetlepels zachte kokosolie
50 gram onbewerkte cashewnoten

Karamellaag
50 gram amandelen
2 eetlepels kokosmelk of water
2 eetlepels pindakaas
10 zachte medjool dadels
handje pinda’s

Chocola
1 blok vegan chocolade van ongeveer 100 gram
Of, wanneer je chocolade ganache lekker vindt, kan je dit recept gebruiken

Bereiding
Doe de ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en mix tot alles aan elkaar plakt. Bekleed de bakvorm met bakpapier en druk de mix in de bodem. Zet de bakvorm even in de koelkast terwijl je de rest van de taart maakt.

Het maken van de kokos-nougat laag is net zo makkelijk. Doe weer alle ingrediënten in je schoongemaakte keukenmachine of blender (anders wordt de laag niet mooi wit) en laat deze draaien tot je een kruimelig mengsel overhoudt. Schep dit bovenop de bodem en druk goed aan.

Wanneer je de karamellaag maakt is het belangrijk dat je dadels zacht zijn anders zal hij niet lekker smeuïg worden. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en laat deze zeker vier minuten draaien. Stop tussendoor even om de restjes van de zijkant te schrapen en ze toe te voegen aan de karamel. Wanneer deze goed zacht en stroperig is, smeer je deze over de kokoslaag heen en strooi de pinda’s over de laag. Zet de taart een half uurtje in de vriezer.

Smelt de pure chocolade au-bain marie. Proef even of je de chocolade niet te bitter vindt (voeg anders wat kokosbloesem suiker toe). Haal de snickers taart uit de vriezer, giet hier de chocolade overheen en versier met amandelen, kokos, stukjes chocolade of cacaonibs en zet nog even in de vriezer. Snij in stukken en geniet!

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten