Grootse stemmen en duistere randjes.

Ren Harvieus Playlist

Grootse stemmen en duistere randjes.

Grootse stemmen en duistere randjes. Dit zijn de favoriete tracks van de Engelse zangeres Ren Harvieu.

Follow

EERSTE GEKOCHTE SINGLE
“Eminems ‘Stan’ op een cassettebandje, dat ik verstopte voor mijn moeder omdat er zo veel op werd gevloekt. Het is een heerlijk duister nummer. Al vanaf toen ik klein was, voel ik me aangetrokken tot duistere dingen. En ik had een beetje een crush op Eminem.”

BESTE ALBUM
“Joni Mitchells ‘Blue’. Dat album heeft me echt leren zingen. Mijn favoriete track? Ook ‘Blue’. Ik denk een nummer waar bijna niemand van houdt op het album, want ze zingt het bijna lelijk. Maar dat ‘lelijke’, daar hou ik juist van.”

HELDIN
“Billie Holiday. Haar jazztiming is ongeëvenaard en ‘Good morning heartache’ is een van mijn favoriete songs. Het gaat over hoe ongelooflijk alleen ze zich voelt. Die eenzaamheid beschrijft ze dan alsof het haar minnaar is. Het is een heel visuele song, met fantastisch woordgebruik.”

VERLIEFD
“De eerste keer dat ik ‘There is a light that never goes out’ van The Smiths hoorde, dacht ik: mijn god, dat nummer gaat gewoon over mij! Ik vind het altijd heel bijzonder wanneer dat gebeurt. “And if a double-decker bus – crashes into us – to die by your side – is such a heavenly way to die”... het is prachtig.”

GUILTY PLEASURE
“Zo veel... Maar mijn favoriet is denk ik Barbra Streisands ‘Guilty’. I love that song! Ik ben sowieso dol op Barbra. Ik hou van haar timing en ze is gewoon heerlijk theatraal. Ik heb ook ‘Barbra on Broadway’ thuis op vinyl, mijn vriend haat die plaat. Maar ik heb gewoon een zwak voor musicals. Barbra makes me smile.”

RELAXEN
“‘Danger in the snow’ van Elliott Smith. Dat is trouwens het enige nummer van hem dat ik goed vind. Er zitten prachtige gitaren in en hij zingt het heel ‘stil’. Ik hou niet zo van dat hoge, schreeuwerige in stemmen, behalve bij Aretha Franklin. Zij is echt een van mijn favoriete zangeressen. Maar zelfs bij haar denk ik soms: calm it down Aretha, haha!”

FAVORIET OP I-POD
“‘1+1’ van Beyoncé. Ik vond het nummer eerst helemaal niks, maar het greep me steeds meer en op een gegeven moment was ik gewoon om. Het is een immense ballad, met een bijna krankzinnige gitaarsolo halverwege het nummer. Er zit veel soul in."

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten