'Meer lezen' is een goed voornemen wat veel mensen hebben, maar wáárom besteden we er dan geen tijd aan? Waarschijnlijk omdat lezen meer aandacht en energie vraagt dan het bekijken van een vlog of tv-programma.

Wil je meer boeken lezen? Zó pak je dat aan

Zo blijf je de groeiende stapel boeken en tijdschriften de baas

Lezen maakt je slimmer, het geeft meer voldoening dan een avondje RTL5 kijken en je wordt er creatiever van. Twee van bovenstaande beweringen zijn bewezen, maar ze zijn allemaal waar. 'Meer lezen' is een goed voornemen wat veel mensen hebben, maar wáárom besteden we er dan geen tijd aan? Waarschijnlijk omdat lezen meer aandacht en energie vraagt dan het bekijken van een vlog of tv-programma. Onderstaande tips helpen om je mindset te veranderen op dit gebied.

1 Maak een lijstje
Welke 'nog-te-lezen-boeken' heb je op de plank staan? Het kan zijn dat je al moedeloos bent voordat je eraan begint, omdat het er zoveel zijn. Schrijf drie boeken op die je komende tijd wilt lezen. Zo houd je het behapbaar. 

2 Kies boeken die je écht wilt lezen 
Ik lees zelf weinig, omdat ik in twee klassiekers bezig ben. En deze boeken zijn niet bepaald pageturners. Ik mag niet aan een ander boek beginnen, want dan heb ik allemaal losse eindjes. Maar als je een boek niet doorkomt, kun je beter doorgaan met een andere titel. Misschien geeft een 'makkelijker' boek je weer een duwtje in de rug om de vorige weer op te pakken. 

3 Lees elke avond een kwartiertje voor het slapengaan
Stel je wekker in en leg je telefoon weg: tijd voor een paar bladzijden uit een mooi of praktisch boek. Zo sluit je de dag rustig en voor jezelf af, geen invloed van andersmans Instagram of Facebook-feed. Een kwartiertje is kort genoeg om vol te houden en lang genoeg om een groot verschil te maken. 

4 Neem een boekje mee in je tas 
Leg een boek op je nachtkastje en neem een dunner boek mee in je tas. Zo kun je bijvoorbeeld 's avonds fictie lezen en overdag een non-fictie boek, of andersom.

5 Plan tijd om te lezen in alsof je een afspraak maakt met een vriendin
Of alsof het een sportafspraak is, het is ook sport voor je geest, toch?

6 Balans social media en boeken lezen
Probeer dit eens een week uit: voor elke 15 minuten Facebook, Youtube of Instagram moet je ook 15 minuten lezen. Je zult verbaasd staan hoeveel minuten per dag je wel niet aan social media 'verspilt'. 

Welke boeken staan er op jouw to-read-lijst? Laat het ons weten op Facebook, vinden we leuk! 

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten