Vroeger konden we altijd heel makkelijk een liedje als ringtone instellen. iPhone-gebruikers weten dat dat nu een stuk lastiger is. Daarom leggen we stap voor stap uit hoe je dit via iTunes doet.

Zo stel je een liedje als ringtone in op je iPhone

Ga jij voor Adele's 'Hello', of toch voor Soulja Boys 'Kiss me thru the phone'?

© Kyle Loftus

In het tijdperk van de onverwoestbare Nokia’s, de inklaptelefoons en het mini lipgloss-hangertje was de optie er al: je favoriete lied instellen als je ringtone.

Dat ging heel makkelijk: je vriendin stuurde je het liedje via Bluetooth, je handige broer wist een heel album op je telefoon te zetten (hoewel je opslag maar maximaal drie liedjes aankon) of je trapte in die ‘sms CRAZY FROG AAN naar 5353’-reclames en was meteen €10 kwijt aan een abonnement.

Als je een iPhone hebt, is het je misschien opgevallen dat het nu een stuk minder makkelijk gaat. Sterker nog, wij hadden tot nu geen idee hoe je dat nieuwe lekkere nummer voortaan als beltoon kunt instellen. Daarom, speciaal voor onszelf en voor alle anderen die dit willen weten: zo stel je een liedje als ringtone in op je iPhone.

1 Kies een lied
Het leukste gedeelte: welk (fragment van een) lied wil je als ringtone? Wij adviseren: 'Hello' van AdeleSoulja Boys 'Kiss me thru the phone' of de orginele themesong van Ghostbusters ('who you gonna call? Ghostbusters!'). 

Let hierbij op dat je waarschijnlijk maar maximaal vijftien seconden van dit lied hoort, aangezien je je telefoon meestal zo snel mogelijk opneemt (en je anders overgaat op voicemail). Kies daarom voor een stuk uit een lied dat je het meeste aanspreekt. Wil je het cheap houden en gebruik je iTunes al? Dan kun je een nummer uit je eigen iTuneslijst gebruiken. Heb je nog geen nummers gedownload, dan kun je een liedje voor minder dan een euro aanschaffen.

2Korter maken
Heb je een nummer in iTunes gekozen? Good. Houd Ctrl in terwijl je klikt op het nummer en kies de optie ‘Toon in Finder’. Ctrl-klik weer op het liedje en ga naar ‘Open met’ en dan ‘QuickTime Player’. Hier ga je naar de ‘Wijzig’-knop en naar ‘Kort in’. Met de gele balk geef je aan welk deel van het geluidsfragment je wil behouden. Let erop dat dit maximaal dertig seconden mogen zijn. Heb je het ingekort, dan ga je naar ‘Archief’, ‘Exporteer’ en ‘Alleen audio’. Sla je geluidsfragment op je Bureaublad op, en let hierbij erop dat je het vinkje bij ‘Verberg extensie’ uit hebt staan.

3Bestand omzetten
Je hebt nu een .m4a-bestand, maar dat willen we omzetten naar een .m4r-bestand. Ctrl-klik op het bestand op je bureaublad, ga naar ‘Wijzig naam’ en vervang .m4a door .m4r. Kies dan voor de optie ‘Gebruik .m4r’.

4Op je iPhone zetten
Sleep het .m4r-bestand naar iTunes toe. Ga bij iTunes naar ‘Muziek’ en klik op ‘Tonen’. Hier zie je je ingekorte muziekfragment staan. Sluit je iPhone aan op je laptop of computer en ga naar het telefoon-icoontje. Hier ga je weer naar ‘Tonen’ en klik je op ‘Synchroniseer tonen’, ‘Gereed’ en ‘Pas toe’.

5Je iPhone instellen
Ga op je iPhone naar ‘Instellingen’, ‘Horen en voelen’, ‘Beltoon’ en dan staat je lievelingsnummer – als alles goed is gegaan – bovenaan bij je Beltonen en kun je het fragment instellen als ringtone.

Ging dit niet helemaal goed of heb je beeld nodig bij de uitleg? Bekijk dan de video van de YouTuber Apple Coach eens.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten